9-місячний син нардепа зі "Слуг народу" Устим помер через вроджену ваду серця / Колаж УНІАН, фото facebook.com/aleksey.movchan

В родині чинного нардепа України зі "Слуг народу" Олексія Мовчана сталося горе: в лікарні помер його 9-місячний син Устим, не доживши до одного рочку. 

Дитина героїчно боролося із вродженою вадою серця останні 4 місяці свого життя та пережила 2 операції, однак, врешті, хвороба "перемогла". Особистий "некролог" для сина нардеп написав у Facebook.

"Раніше я не розумів, навіщо писати некрологи. Зараз відчуваю, що це потрібно саме мені як декларація жахливої події в житті. Бо кожного разу, коли треба говорити людям, що у мене померла дитина, то ці люди потрапляють в незручне становище, бо вони нічим допомогти не можуть, а кожна нова згадка про втрату завдає мені невимовного болю", - вказав Мовчан.

Відео дня

За його словами, він та маленький Устим мали лише 5 спільних місяців щастя. Далі почався жах: хлопчик, немов хоробре левеня, боровся із хворобо. Але половину часу свого перебування в лікарні пролежав в реанімації.

"Із 9 місяців - 4 він прожив у лікарнях, із яких - половину в реанімаціях. Ті пʼять місяців, які він встиг провести у відносно хорошому самопочутті, були наповнені шаленою любовʼю, усмішкою та щастям. Воістину, це були найщасливіші 5 місяців за моє життя", - написав батько Устима. 

Мовчан повідомив, що ще 2 роки тому найбільші турботи родини полягали в тому, які квіти обрати для весільного столу. Зараз родина обирає квіти для "маленької білої труни" свого хлопчика. 

"Ніколи не повірив би, що у свої неповні 30 років буду писати реквієм своїй 9-місячній дитині, обирати труну чи хрест на могилу. Це все завжди здавалося чимось страшним і далеким. Коли це стається із тобою і твоєю сімʼєю, ти це просто робиш", - зазначив Мовчан. 

Він заявив, що такі дітки, якого його Устим, через вибір долі живуть "в боргу", маючи від самого початку відʼємний баланс для життя. "Кожного дня вони виплачують свій борг постійними стражданнями, іноді болями, обмеженням розвитку і ризиком померти. Батьки живуть у відповідних емоційних боргах, сподіваючись на одужання дитини, здорове серце і щасливе життя", - вказав він.

Нардеп закликав інших батьків по-справжньому цінувати всі моменти з дитиною, не нехтувати безцінністю спільного часу, адже ніколи не знаєш, коли доля розпочне жорстокі "танці зі смертю". 

Мовчан подякував дружині за мужність та підтримку, а маленькому Устиму за любов, якої він їх навчив. Тепер родині доведеться наново шукати сенси життя після втрати дитини, визнав нардеп. "Спочивай з миром, наш Устимчик, моя солодка булочка!", - попрощався він. 

В Україні трагічно загинула дитина в кабінеті у стоматолога 

Раніше Україну також потрясла трагедія, яка сталася в стоматологічному кабінету міста Тернопіль. Там від гострої легенево-серцевої недостатності помер дворічний хлопчик. Це сталося, коли дитина перебувала під загальним наркозом. 

Правоохоронці розпочали розслідування неналежного виконання медиками професійних обов’язків під час лікування дитини. Попередньо, хлопчик помер через падіння кров'яного тиску. 

Вас також можуть зацікавити новини: