Венедіктова і її чоловік у минулому році перебралися в Київ, де отримали нову роботу / фото УНІАН

Генпрокурор України Ірина Венедиктова і її чоловік, заступник начальника Департаменту кіберполіції Національної поліції Денис Колесник, проживають в квартирі в центрі Києва. Хоча в декларації вони її не вказали.

Читайте такожВенедіктова скасувала наказ про поновлення на посаді "люстрованого" прокурора Києва

Про це повідомляють журналісти проекту "Схеми". У деклараціях за 2019 рік говориться, що вони проживають поблизу Харкова.

Відео дня

Обоє в минулому році перебралися в Київ, де отримали нову роботу. Зараз подружжя живе в елітному будинку на вулиці Круглоуніверситетській у квартирі, оформленій на інших людей. Будинок розташований недалеко від Офісу президента.

Подружжя живе в елітному будинку на вулиці Круглоуніверситетській \ Схеми

Венедиктова відмовилася повідомити журналістам, як давно вони з чоловіком живуть за цією адресою і на якій підставі, а також не пояснила, чому вони не вказали користування нерухомістю.

У будинку, де мешкають чиновники, побудованому в стилі сталінського неокласицизму, три десятки просторих квартир. За даними декількох сайтів агентств нерухомості, деякі квартири виставлені на продаж вартістю $500 і $750 тис. Орендувати квартиру можна за ціною від $2500 в місяць.

Орендувати квартиру можна за ціною від $2500 в місяць \ Схеми

Квартира, в якій живуть Венедиктова і Колесник, оформлена на непублічних людей, але вони родом з Харкова - звідки і сама генпрокурор.

Журналісти також з'ясували, що чоловік Венедиктової користується автомобілем Honda CR-V, який оформлено на його 69-річного батька. Машини теж немає у його декларації.

Ірина Венедиктова з серпня 2019 була депутатом від партії "Слуга народу", з грудня 2019 виконувала обов'язки директора Державного бюро розслідувань. 17 березня на позачерговому засіданні Верховна Рада призначила її на посаду генерального прокурора.

Денис Колесник до листопада 2019 року працював заступником начальника Слобідського управління кіберполіції - начальником відділу протидії кіберзлочинності в Харківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції. У листопаді 2019 року вінпішов на підвищення, був переведений до Києва, де отримав посаду заступника начальника Департаменту кіберполіції НПУ і був підвищений у званні до полковника.

За березень 2020 року генпрокурор отримала понад 70 000 грн зарплати.