Рішення суду про заборону Комуністичної партії України вступило у законну силу / фото УНІАН

Представниця Верховної Ради у Конституційному суді Ольга Совгиря розповіла, що через майже сім років після ухвалення так званого "закону про декомунізацію" в Україні остаточно заборонено Комуністичну партію.

Про це вона повідомила у своєму Telegram-каналі.

"Через більш ніж шість років після ухвалення так званого "закону про декомунізацію" в Україні остаточно заборонено Комуністичну партію", - зазначила вона.

Відео дня

Совгиря нагадала, що "Закон про декомунізацію" (від 9 квітня 2015 р. №317-VIII) був ухвалений Верховною Радою ще у 2015 році.

"Ним передбачалося засудження комуністичного режиму і заборона пропаганди його символіки, але питання про заборону Комуністичної партії України мав вирішити суд", - зауважила вона.

Окружний адміністративний суд м. Києва постановою від 16 грудня 2015 року у справі №826/15408/15 припинив діяльність КПУ, але це рішення було оскаржене в апеляційному порядку і не набуло законної сили, нагадала Совгиря.

"Весь цей час Комуністична партія України продовжувала існувати і навіть отримувала членські внески, хоча і була усунута від виборчого процесу. Нещодавно Шостий апеляційний адміністративний суд завершив розгляд апеляційної скарги у цій справі і відмовив у її задоволенні, в результаті чого рішення суду про заборону Комуністичної партії України вступило у законну силу", - констатувала депутат.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що Зеленський підписав закон про заборону проросійських політичних партій.

Вас також можуть зацікавити новини: