Джем із груш – смачна заготовка на зиму, яка має схожу на пюре консистенцію та неймовірний фруктовий аромат.
Процес приготування такого смаколика не потребує особливих знань та умінь. Натомість вийдуть ніжні й апетитні ласощі, які будуть дуже доречними до чаю в холодну пору року.
Грушевий джем з лимонами та корицею
Груші - 2,5 кг
Лимони - 1 шт.
Цукор - 1,5 кг
Кориця - палочка
Вода - 1,5 л
Налити в каструлю 1 літр води. Довести до кипіння.
Помити лимон, зняти жовту частина цедри, віджати сік.
Читайте такожСалат з огірків на зиму: рецепти смачної закуски
Груші почистити й нарізати на 4 частини. Аби не почорніли, слід замочити їх у мисці з свіжовичавленим лимонним соком.
Занурити шматочки груші у киплячу воду на 2 хвилини, після чого злити воду й дати охолонути. Засипати цукром і дати настоятися 2 години під кришкою.
Далі налити 0,4 літра води, вкинути цедру лимона, груші, корицю, сироп із соку груш та цукру. Варити джем 45 хвилин, помішуючи і струшуючи круговими рухами каструлю, щоб суміш не пригоріла. Коли груші стануть прозорими, вилучити паличку кориці.
Розкласти джем по чисто вимитих банках і щільно закрити кришками.
Джем із груш і слив
Груші - 700 г
Сливи - 700 г
Цукор - 300 г
Лимонна кислота - 0,5 ч.л.
Промити сливи, розділити на дві половинки і видалити кісточки з кожного плода. Викласти нарізку в ємність з антипригарним дном.
Груші помити, розрізати навпіл і видалити насіннєву серцевину. Нарізати будь-яким зручним способом. Додати в ємність до слив разом із цукром і лимонною кислотою.
Покласти ємність на плиту й довести до кипіння, після чого зменшити вогонь і млоїти приблизно 30 хвилин, поки суміш не розм’якшиться. Добре остудити, потім знову прогріти.
Перетворити суміш будь-яким зручним способом на пюре. Вилити його в ємність і прогрівати протягом 3-5 хвилин на середньому нагріві. Тим часом слід простерилізувати банки і кришки на водяній бані або в духовці.
Розлити гарячий джем в ємності. Закрутити гарячими кришками. Дати грушево-сливовому джему охолонути й перемістити в місце зберігання.
Інші рецепти, які можуть зацікавити:
- Ніжне й розсипчасте печиво: як швидко приготувати смачні ласощі вдома
- Прості рецепти соковитих і рум’яних котлет удома
- Як приготувати баклажанну ікру: найкращі рецепти смачної закуски
- Смачні пиріжки з яблуками: як приготувати в духовці та на сковороді
- Як смачно замаринувати скумбрію: рецепти неймовірно апетитної рибки