Рецепт джему з груш / фото ua.depositphotos.com

Джем із груш – смачна заготовка на зиму, яка має схожу на пюре консистенцію та неймовірний фруктовий аромат.

Процес приготування такого смаколика не потребує особливих знань та умінь. Натомість вийдуть ніжні й апетитні ласощі, які будуть дуже доречними до чаю в холодну пору року.

Грушевий джем з лимонами та корицею

Груші - 2,5 кг

Відео дня

Лимони - 1 шт.

Цукор - 1,5 кг

Кориця - палочка

Вода - 1,5 л

Налити в каструлю 1 літр води. Довести до кипіння.

Помити лимон, зняти жовту частина цедри, віджати сік.

Читайте такожСалат з огірків на зиму: рецепти смачної закуски

Груші почистити й нарізати на 4 частини. Аби не почорніли, слід замочити їх у мисці з свіжовичавленим лимонним соком.

Занурити шматочки груші у киплячу воду на 2 хвилини, після чого злити воду й дати охолонути. Засипати цукром і дати настоятися 2 години під кришкою.

Далі налити 0,4 літра води, вкинути цедру лимона, груші, корицю, сироп із соку груш та цукру. Варити джем 45 хвилин, помішуючи і струшуючи круговими рухами каструлю, щоб суміш не пригоріла. Коли груші стануть прозорими, вилучити паличку кориці.

Розкласти джем по чисто вимитих банках і щільно закрити кришками.

Джем із груш і слив

Груші - 700 г

Сливи - 700 г

Цукор - 300 г

Лимонна кислота - 0,5 ч.л.

Промити сливи, розділити на дві половинки і видалити кісточки з кожного плода. Викласти нарізку в ємність з антипригарним дном.

Груші помити, розрізати навпіл і видалити насіннєву серцевину. Нарізати будь-яким зручним способом. Додати в ємність до слив разом із цукром і лимонною кислотою.

Як приготувати грушевий джем / фото ua.depositphotos.com

Покласти ємність на плиту й довести до кипіння, після чого зменшити вогонь і млоїти приблизно 30 хвилин, поки суміш не розм’якшиться. Добре остудити, потім знову прогріти.

Перетворити суміш будь-яким зручним способом на пюре. Вилити його в ємність і прогрівати протягом 3-5 хвилин на середньому нагріві. Тим часом слід простерилізувати банки і кришки на водяній бані або в духовці.

Розлити гарячий джем в ємності. Закрутити гарячими кришками. Дати грушево-сливовому джему охолонути й перемістити в місце зберігання.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: