Томатний соус з яблуками / фото ua.depositphotos.com

Замість магазинного кетчупу з незрозумілим складом рекомендуємо приготувати соус до м'яса і омлетів самостійно, поки триває сезон помідорів. Ми вже публікували рецепт домашнього кетчупу, а зараз розповімо, як закрити томатний соус з яблуками на зиму. Багатий смак соусу з безліччю ноток полюбиться вам з першої ложки.

Томатний соус з яблуками на зиму

  • Яблука - 1 кг.
  • Помідори - 1.5 кг.
  • Лук - 2 шт.
  • Перець чорний мелений - 0.5 чайн.л.
  • Перець червоний мелений - 0.5 чайн.л.
  • Сіль за смаком.
  • Цукор - 1.5 стол.л.
  • Оцет - 2 стол.л.
  • Часник - 6 зубч.
  • Перець гострий мелений - за бажанням.

Часник пропустити через прес або натерти на тертці. Яблука очистити від серцевин. Нарізати цибулю, яблука і помідори однаковими невеликими шматочками. Всі нарізані інгредієнти викласти у велику каструлю для варіння. Додати в каструлю сухі спеції, сіль і цукор. Поставити суміш на середній вогонь на 10 хвилин. Потім перебити соус блендером і тушкувати 40 хвилин. 

Після закінчення варіння додати в соус оцет і варити ще 15 хвилин. Розлити готовий соус по стерилізованим банкам і накрити стерилізованими кришками.

Відео дня

Томатний соус з яблуками, сливами і перцем

  • Помідори - 2 кг.
  • Сливи - 0,5 кг.
  • Яблука - 0,5 кг.
  • Цибуля - 0,5 кг.
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Цукор - 3-4 ст. л.
  • Соняшникова олія - 150 мл.
  • Часник - 1 головка.
  • Болгарський перець - 2 шт.
  • Гострий перець - 1 шт.
  • Гвоздика - 6 шт.
  • Перець горошком - 6-8 шт.
  • Запашний перець - 5 шт.
  • Лавровий лист - 2-3 шт.
  • Мускатний горіх - 1/2 ч. л.

Всі овочі ретельно вимити. Очистити від кісточок сливи і яблука. Крупно нарізати болгарський і гострий перці, помідори, цибулю і яблука. Сливи розрізати навпіл. Всі овочі і фрукти перебити блендером або пропустити через м'ясорубку. Варити масу 20 хвилин, потім додати цукор і сіль.

Гвоздику, запашний перець, перець горошком і лаврові листи загорнути в марлю і опустити в соус. Влити в соус соняшникову олію. Варити соус ще 20-30 хвилин, потім витягнути марлю зі спеціями. В кінці варіння додати в соус мускатний горіх і подрібнений часник.

Вимкнути вогонь і остудити соус до кімнатної температури. Потім пробити соус блендером, щоб він загус. Поставити на вогонь, довести до кипіння і відразу вимкнути вогонь. Розлити гарячий соус по стерилізованим банкам.

Вас також можуть зацікавити новини: