Як приготувати кролика в духовці / depositphotos.com

М'ясо кролика - дієтичний продукт, який можна готувати по-різному. Воно набагато корисніше, ніж яловичина або свинина, але досить ситне, щоб сподобалося навіть самому ненаситному члену сім'ї.

Раніше ми розповідали, що приготувати з курячої печінки, а сьогодні поділимося рецептами страв з кролика.

Кролик в сметані - класичний рецепт страви

  • кролик - 1 шт;
  • сметана - 200 гр;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт;
  • борошно - 4 ст.л;
  • вершкове масло - 100 гр;
  • лавровий лист - 2 шт;
  • суміш перців - 1 ч.л;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • сіль - за смаком.

Кролячу тушку помити, осушити, нарізати невеликими порціями. Посолити, поперчити, перемішати. Лук очистити і дрібно нарізати. Часник подрібнити в часничниці. Кожен шматочок кролика обваляти в борошні.

Розігріти на сковороді олію, викласти м'ясо і обсмажити з усіх боків 5-7 хвилин. Взяти казанок і готове м'ясо скласти в нього.

Викласти цибулю на сковороду, обсмажити, помішуючи. Потім вилити дві склянки холодної кип'яченої води і перемішати. Залити цією сумішшю м'ясо, накрити кришкою і тушкувати 30-40 хвилин. Додати лавровий лист, сметану, долити води так, щоб соус повністю покривав м'ясо. Тушкувати на повільному вогні 10 хвилин. В кінці додати подрібнений часник і настоювати блюдо 10-15 хвилин.

Тушкований кролик - рецепт з овочами

Ніжне м'ясо кролика-рецепт / depositphotos.com
  • кролик - 1 кг;
  • картопля - 1 кг;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт;
  • морква - 1 шт;
  • солодкий перець - 1 шт;
  • томати свіжі або у власному соку - 350 гр;
  • сіль, перець - за смаком;
  • сушена петрушка - 0.5 ч.л;
  • сушений кріп - 0.5 ч.л;
  • базилік сушений - 0.5 ч.л;
  • тархун сушений - 0.5 ч.л;
  • рослинне масло.

М'ясо кролика промити, нарізати на порційні шматки. Осушити за допомогою паперових рушників, посолити, поперчити, перемішати. Овочі очистити. Картоплю нарізати кубиками, помідори - смужками, цибулю - півкільцями, моркву - кружечками.

Читайте такожСосиски в тісті: рецепти ароматної домашньої випічкиВсі овочі з'єднати, посолити, поперчити, додати рослинне масло і трави. Поставити розігріватися духовку і залишити овочі настоятися.

На дно форми для запікання налити рослинного масла, викласти овочі, потім - м'ясо. Зверху покласти томати і влити на дно 100-150 мл води. Обернути форму фольгою і запікати 1 годину при 180°C.

Рецепт кролика в мультиварці з чорносливом

  • кролик - 1 шт;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • морква - 1 шт;
  • кетчуп - 2 ст.л;
  • гірчиця - 1 ч.л;
  • чорнослив без кісточок - 100 гр;
  • сметана - 2 ст.л;
  • масло рослинне;
  • сіль, перець - за смаком.

Тушку кролика промити, обсушити і розібрати на порційні шматки. Виставити мультиварку на режим "Жарка" і 30 хвилин готувати м'ясо, періодично перевертаючи. 

Поки кролик готується, нарізати кубиками цибулю і натерти моркву на крупній тертці. Додати овочі в чашу мультиварки і обсмажувати ще 10 хвилин. Після закінчення режиму додати кетчуп, сметану, гірчицю, спеції. За бажанням можна засипати прянощі або трави. Про те, в чому користь спецій, і як їх вибирати, ми розповідали раніше.

Залити кролика кип'яченою водою на 2\3 і встановити режим "Тушкування" на 1.5 години. За півгодини до закінчення процесу додати в чашу мультиварки чорнослив. 

Вас також може зацікавити: