Смачні салати з баклажанів - прості рецепти / 1zoom.ru

У баклажанах мало калорій, але багато корисних речовин (включаючи вітаміни групи В, РР і С). Лікарі рекомендують включати страви з баклажанів у раціон дієт, при набряках, безсонні і депресії. Їх корисно їсти, щоб запобігти проблемам зі шкірою і якщо людина кидає палити.

Відтак з'їсти салат з баклажанів у жарку літню пору – це не тільки смачно, але ще і шалено корисно.

Баклажан для салатів найчастіше смажать (в духовці або на грилі, іноді і на сковородці). У сирому вигляді в нашій країні цей овоч їсти не звикли.

Відео дня

Як смажити баклажани для салату

Помиті овочі нарізають (кубиком, соломкою, кружечками – тут все від фантазії і побажань кухаря залежить), а потім гарненько солять. І так залишають хоча б хвилин на десять.

Маленька хитрість: баклажани для салату краще залишати зі шкіркою (не зрізати хоча б кілька смужок) – інакше потім у процесі приготування вони втратять форму і розповзуться в кашу.

Читайте такожДля міцного імунітету: в чому користь і шкода буряка, кому не можна їстиПотім овочі добре промивають водою - і смажать на сковороді в цілому 10-15 хвилин. Якщо смажити баклажан кружечками - то на кожну сторону припаде приблизно по 5-7 хвилин.

Маленька хитрість: баклажани при смаженні вбирають у себе дуже багато масла. І хоч самі баклажани і знижують холестерин в організмі - при такому способі готування блюдо все одно виходить калорійне і насичене жирами. Тому більш дієтичний варіант - запекти баклажани в духовці. В цьому випадку маслом їх досить просто скропити. За часом це займе близько півгодини (якщо вони нарізані кубиками – то ще менше) при температурі 200-220 градусів.

Смачний салат з баклажан і помідор

  • баклажан
  • помідори черрі - 6-8 шт.
  • сир сіртакі
  • листи салату
  • оливки - 5-7 шт.
  • 1 цибулина

Для запивки:

  • зубчик часнику
  • 1-2 ст. л. олії
  • улюблені спеції

Баклажани потрібно нарізати кільцями і обсмажити зі спеціями на краплі олії – до м'якості.

Спочатку викласти зеленушку, а потім уже баклажани. Зверху розкласти помідори.

Цибулю нарізати кільцями і відправити на помідори. Далі - помідори, сир і оливки.

Теплий салат з баклажанами і яйцями

  • середні баклажани - 2 шт.
  • 3 яйця
  • 2-3 великих помідора
  • 2-3 зубчики часнику
  • 100 г сиру
  • зелень свіжа

Для запивки:

  • сметана + гірчиця (за бажанням) + спеції
  • кунжут для прикраси при подачі (за бажанням)

Баклажани доведеться нарізати кубиками, щедро посолити і забути про них на 10-15 хвилин. Коли ті пустили сік - промити (це прибере гіркоту) і обсмажити на парі ложок оливкової олії. Під час смаження додати до баклажанів подрібнений часник.

Читайте такожЩо готувати з сосисок: 4 незвичних рецепта для гурманівПомідори нарізати кубиками, сир натерти на крупній тертці.

Яйця відварити і порізати кубиками. Зелень дрібно нашаткувати.

Все перемішати, заправити сметаною, додати для пікантності 1 чайну ложечку гірчиці – ось салат і готовий.

Швидкий і ситний салат з баклажанів на вечерю

  • баклажан - 200 г
  • сир (можна фету, бринзу) - 75 г
  • помідор – 125 г
  • часник - 1 зубчик
  • червона цибуля - 25 г
  • базилік - 5 г
  • масло кунжутне (або будь-яке інше за смаком) - 10 мл
  • сіль, італійські трави

Баклажан нарізаємо кружечками, товщина яких приблизно 7-8 мм. Змащуємо сіллю і залишаємо на 10 хвилин.

Нарізаємо сир, помідор, цибулю і часник.

Змащуємо баклажани маслом і на антипригарній сковороді обсмажуємо на середньому вогні по 5 хвилин із кожного боку.

Змішуємо всі інгредієнти, додаємо до них масло і трави, ще раз перемішуємо - вуаля і смачного!

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: