Апетитне свиняче м'ясо часто вибирають господині для приготування різних страв. Ціна повністю відповідає якості, а нескладні рецепти допомагають зробити з будь-якої частини тушки дивовижне блюдо. УНІАН розібрався, як замаринувати відбивні зі свинини і в чому секрет ніжного м'яса.
Раніше ми говорили про те, що приготувати зі свинини на друге, а сьогодні ділимося рецептами відбивних і кращими варіаціями маринадів. Ви можете використовувати ті, що вказані в рецептах, або вибрати один з представлених на картинці.
- Свинячі відбивні - рецепт в клярі
- Свинячі відбивні в паніровці
- Свинячі відбивні під вершково-грибним соусом
- Свинячі відбивні з ананасами
Свинячі відбивні - рецепт в клярі
- Свиняча вирізка - 500 г
- Яйце куряче - 3 шт.
- Часник (за бажанням) - 2-4 зубчики
- Сіль - 1-2 ч.л
- Чорний мелений перець - 1-2 ч.л
- Рослинна олія - 6 ст.л
- Борошно пшеничне - 10 ст.л
- Сметана - 3 ст.л
М'ясо вимити, обсушити, розрізати на порційні шматки товщиною в 1 см. Відбити молотком з обох сторін, посолити, поперчити. Зробити кляр: яйця розбити в тарілку, додати сметану, і подрібнений часник. Збити віночком.
Свинячі відбивні обваляти в борошні, потім вмочити в клярі. Смажити на розігрітій сковороді, змащеній олією, з кожного боку по 5 хвилин.
Свинячі відбивні в паніровці
- Свинина (ошийок) - 400 г
- Яйце велике - 1 шт. (або 2 шт. середніх)
- Часник - 4 зубчики
- Сухарі панірувальні - 80 г
- Масло рослинне - 60 мл
- Сіль - 0,5 ч.л
- Перець чорний мелений - 1/3 ч.л
Свинину промити, обсушити, нарізати на порційні шматки. Відбити молотком з двох сторін, в мисці з'єднати яйця, сіль і перець. Часник пропустити через прес, додати в миску, масу перемішати до однорідності. Шматки свинини опустити в яєчну суміш і перемішати так, щоб маса повністю покривала відбивні.
Читайте такожКурячі стегенця в духовці і на сковороді: 4 чудових страви
Ємність накрити кришкою, поставити в холодильник на 4-5 годин або на ніч. По закінченні цього часу дістати м'ясо, обваляти кожен шматок в панірувальних сухарях. На сковороді розігріти олію, смажити відбивні на середньому вогні по 5 хвилин з кожного боку.
Свинячі відбивні під вершково-грибним соусом
- Свинина (корейка без кістки) - 500 г
- Печериці - 150 г
- Цибуля ріпчаста - 130 г (1 шт.)
- Вершки - 200 мл
- Кетчуп чилі - 1 ст.л
- Часник сушений - 0,5 ч.л
- Паприка мелена - 0,5 ч.л
- Базилік сушений - 0,5 ч.л
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Олія соняшникова - 60 мл
Свинячу тушку нарізати на порційні шматки, кожен шматочок кілька разів проткнути виделкою. Перекласти свинину в миску, посолити, поперчити, додати паприку і сушений часник. Влити трохи соняшникової олії, перемішати і залишити маринуватися мінімум на 30 хвилин.
Розігріти сковороду, викласти на неї відбивні. Обсмажувати на сильному вогні з кожного боку по 5 хвилин. Гриби очистити, але не мити. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати. Викласти відбивні в форму для запікання, накрити фольгою і відставити в сторону. Розігріти духовку до 170°C.
Читайте такожТоп простих соусів для свинини: 9 неймовірно смачних рецептівЩе раз змастити сковороду маслом, викласти на неї гриби і цибулю. Смажити на сильному вогні 5-6 хвилин, потім додати вершки, базилік, сіль, чорний перець і кетчуп. Соус перемішати і довести до кипіння. Залити м'ясо, накрити фольгою і запікати в духовці 40 хвилин.
Свинячі відбивні з ананасами
- Свинина (баликова частина) - 1 кг
- Ананас консервований - 340 г (з 1 банки)
- Кукурудза консервована - 3 ст.л.
- Цибуля солодка (ялтинська) - 1 шт.
- Сир твердий - 300 г
- Масло рослинне - 20 г (для змазування пергаменту)
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Свиняче м'ясо вимити, обсушити, нарізати на шматки і відбити з двох сторін молотком. В кінці посолити і поперчити. Викласти в миску ананас, нарізаний шматочками, і ріпчасту цибулю. Додати кукурудзу, перемішати.
Змастити пергамент маслом, викласти відбивні. Зверху додати начинку і тертий сир. Запікати відбивні в духовці при 200°C 20-25 хвилин.