Користувачі звернули увагу на невідповідність кадрів у відео / скріншот

Російське міністерство оборони вчергове зловили на створення фейкового відео, присвяченого пуску крилатої ракети в Охотському морі.

У коментарях під відео, викладених на офіційному каналі відомства, користувачі звернули увагу на невідповідність кадрів.

В описі до відео зазначено, що кадри були зроблені під час навчально-бойового пуску крилатої ракети з атомного підводного ракетного крейсера «Томськ» в Охотському морі. За даними Міноборони РФ, ракета успішно вразила мішень, що імітувала надводний корабель умовного супротивника на відстані 150 кілометрів від місця пуску.

Читайте такожРечниця МЗС РФ зганьбилася через використання фейкової цитати Тетчер в якості прикладу "русофобії"

Однак користувачі мережі помітили, що насправді фрагмент з поразкою цілі був вирізаний з іншого відео. В коментарях вони відзначили, що ідентичні кадри були опубліковані телеканалом «Звезда» ще в 2016 році. Тоді на відео потрапив момент знищення корабля умовного противника за допомогою берегового ракетного комплексу «Бастіон» і протикорабельної ракети «Москіт» у ході навчань «Кавказ-2016».

"Я не повірю, що у військових брак відеоматеріалів з випробувань та бойовим навчанням. Але навіщо на 0:42 вставляти ролик дворічної давнини, який не відноситься до дії? Я можу зрозуміти, якщо роблять художній фільм, і головна мета-це показати красиву картинку, але тут інші завдання стоять, чи я помиляюся?", - пишуть користувачі.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2017 року Міноборони опублікувало фотографії, що нібито підтверджують забезпечення американськими військовими прикриття бойовиків терористичної організації «Ісламська держава». Однак у підсумку виявилося, що один із знімків точно збігається зі скріншотом з гри для смартфонів AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron — симулятора управління американським літаком вогневої підтримки сухопутних військ Lockheed AC-130.