Акція протесту 26 березня 2017 року в Москві / REUTERS

У підмосковному Желєзнодорожному під вікнами багатоповерхового будинку знайдено мертвим Романа Шингаркіна - учасника антикорупційних протестів, сина екс-депутата Державної думи. Він покінчив з собою разом із 17-річною дівчиною, тіло якої було виявлено поряд з ним. Вони зустрічалися, а перед тим, як вчинити суїцид, прикували себе один до одного наручниками.

Як передає Бі-бі-сі, Роман був одним із трьох юнаків, які під час протестів у березні 2017 року врятувалися від поліції, піднявшись на ліхтар. Фотографії молодих людей на Пушкінській площі облетіли світові ЗМІ та стали візуальним символом акції "Він вам не Дімон".

Читайте такожТренер, який згадав у ефірі Першого каналу Навального, припинив коментувати ЧС-2018

Відео дня

Батько юнака, колишній член фракції ЛДПР у Думі і екс-кандидат на пост губернатора Московської області Максим Шингаркін підтвердив загибель сина в бесіді з журналістами. Інших коментарів він давати не став.

На сторінці Романа Шингаркіна в соцмережах рівно о 7 ранку в суботу 18 серпня був опублікований прощальний пост. "Просто сумна людина з мене вийшла. Це сукупність факторів. Тут немає якоїсь однозначної відповіді, це як шукати сенс життя", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, після участі у акції протесту та затримання в березні 2017 року Роман розповів, що поліцейський вдарив його у живіт. Він мав намір продовжувати участь в акціях протесту, але вже коли виповниться 18 - "щоб не напружувати батьків".