Володимир Цепов'яз, засуджений з банди "цапків" — однієї з найкривавіших в історії Росії, опинився в центрі великого скандалу. Він відбуває майже 20-річний термін в амурській колонії строго режиму, але, як з'ясувалося, без особливих труднощів.

Відео дня

У ЗМІ потрапили фото, на яких Цепов'яз в арештантській робі позує біля столу з делікатесами. У кадр потрапили морепродукти — червона ікра і краби — із соєвим соусом, а також шашлик. Як з'ясувалося, журналістам надала ці знімки колишня дружина Цепов'яза Наталія Стришня, передає Lenta.

Читайте такожДружина члена "банди Цапків" просить Чайку "вжити заходів" щодо фонду Навального

Вона розповіла, що Цепов'яз дзвонив їй і надсилав номери банківських карт, а вона переказувала на них гроші. За словами Стришньої, Цепов'яз купував продукти через посередника в Амурській області і навіть запрошував до себе лікаря-стоматолога, якому платив "пристойні суми". Крім того, засудженому були потрібні гроші на пасіку, розташовану в колонії, — він купував бджіл й нові вулики.

Незабаром після того, як розповідь Наталії Стришньої стали активно обговорювати в мережі, Федеральна служба виконання покарань прокоментувала ситуацію. Заступник директора відомства Валерій Максименко повідомив, що скандальні фото Цепов'яза були зроблені ще в 2015 році.

За словами представника ФСВП, наразі Цепов'яза утримують у "жорстоких умовах". Максименко також зазначив, що сьогодні у багатьох СІЗО арештанти можуть замовляти й ікру, і шашлик, але от мобільний телефон, на який знімали Цепов'яза за обідами, заборонений категорично.

В'ячеслав Цепов'яз — один зі спільників ватажка банди Сергія Цапка, яка діяла в станиці Кущевській Краснодарського краю РФ в 1990-2000-х роках. Восени 2010 року члени банди за наказом ватажка напали на сім'ю фермера Аметова і вбили 12 осіб, у тому числі чотирьох дітей. Цей злочин став одним з найбільших масових вбивств в історії Росії.