Користувачі мережі побачили щось знайоме в російському концепті корабля з ядерним двигуном / Скріншот - Youtube, Телестудія Роскосмосу

«Роскосмос» показав концепт космічного корабля з ядерною установкою нового класу. Інтернет-користувачі помітили, що загальний вигляд корабля подібний міжзоряному космічному кораблю з американського фантастичного фільму «Аватар» Джеймса Кемерона.

Читайте також"Бойовий аватар" Путіна виявився старим маніпулятором на американському Wi-Fi

Відео з моделлю корабля було викладено на Youtube-каналі «Телестудія Роскосмосу» 7 листопада. У ролику стверджувалося, що сьогодні в Росії працюють над розвитком космічних апаратів з більш потужними двигунами — «ядерними установками нового класу, для роботи яких не потрібне сонячне світло та сонячні батареї».

Користувач Youtube під ніком Vlad UA помітив схожість російських напрацювань з кораблем з «Аватара» та опублікував відповідне відео, в якому поєднав кадри з фільму з анімацією російської держкорпорації.

Кадр з кінофільму "Аватар" 2009 року / Скріншот - Youtube, Vlad UA
Кадри з відео "Роскосмосу" / Скріншот - Youtube, Телестудія Роскосмосу

Як повідомляв УНІАН, глава «Дослідницького центру імені Н. Ст. Келдиша» Володимир Кошлаков розповів, що Росія будує ракету з ядерним двигуном, яку можна буде використовувати для космічних місій на Марс та за його межами.

При цьому він назвав США головним російським конкурентом. А винахідника і бізнесмена Ілона Маска він розкритикував за використання «застарілих технологій», яким не місце в майбутньому космічних подорожей.

У лютому повідомлялося, що віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін показав у Facebook концепт «Російський солдат майбутнього». Тоді користувачі соцмереж звернули увагу на те, що представлений дизайн має очевидні подібності з дизайном оперативника з комп'ютерної гри Ghost Recon: Future Soldier.