"Картину «Ай-Петрі. Крим» вибрав інтуїтивно", - заявив Чупріков / фото: Наталія Губернаторова/MK.ru

Денис Чупріков, якого було затримано за крадіжку картини Архипа Куїнджі з Третьяковської галереї, заявив, що пішов на злочин заради зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє «Московський комсомолець».

За словами Дениса Чупрікова, він хотів привернути до себе увагу, а потім повернути твір мистецтва і попросити про зустріч з главою держави. «Любитель картин» нібито планував запропонувати Путіну ідеї, які «зроблять Росію кращою».

Відео дня

Читайте такожКрадіжка "Криму" Куїнджі потрапила на відео

Обвинувачений зазначив, що не має кримінального минулого, а єдині вчинені ним правопорушення - штрафи за перевищення швидкості. Також у нього знаходили афродизіаки, але вони, за словами Чупрікова, були придбані через інтернет законним шляхом.

Арештант розповів, що до Третьяковської галереї він пройшов без квитка, адже «трохи володіє гіпнозом», а картину «Ай-Петрі. Крим» вибрав інтуїтивно.

Як повідомляв УНІАН, інцидент стався 27 січня. Підозрюваний у крадіжці вже затриманий. Полотно вилучили співробітники правоохоронних органів. В даний час встановлюються можливі співучасники затриманого, розслідування кримінальної справи триває. За попередніми даними, злочин було скоєно з корисливих спонукань.