Типовий подарунок для ветеранів - це продовольчий набір / Pixabay

У Росії ветеранам Великої Вітчизняної війни до 9 Травня влада імовірно подарує найдешевший продуктовий набір, пляшку горілки і листівку від президента Володимира Путіна.

Видання Daily Storm згадало, що дарували ветеранам на 9 Травня у минулі роки, і з'ясувало, що подарують в цьому.

Типовий подарунок для ветеранів - це продовольчий набір. Зазвичай вартість продуктів в ньому становить близько 500 рублів, що становить близько 200 гривень. Кладуть туди найчастіше м'ясні консерви, крупи, чай, печиво і горілку.

Відео дня

Читайте такожУ російському П'ятигорську дитсадівців вивели марширувати на військовому параді (фото)

«Літнім людям дарують міцне спиртне, яке протипоказане і не в настільки поважному віці», - зазначають журналісти.

При цьому на продуктових наборах намагаються ще й заощадити, підсовуючи ветеранам прострочені продукти. Деякі такі історії потрапляли в пресу і очікувано викликали громадське обурення.

«З душком опиняються то тушонка, то майонез, то ковбаса. Родичі ветеранів пишуть про такі "подарунки" в соцмережах, чиновники обіцяють виправитися, а на наступний рік все повторюється в якому-небудь іншому місті», - розповідають російські журналісти.

Крім продуктів в цьому році в ветеранський «топ-лист» входить постільна білизна, рушники та інший побутовий текстиль. Так, ветеранам Смоленської області пообіцяли вовняні пледи вартістю майже 800 рублів, а з Курганської області - стьобані ковдри за 700 рублів.

Традиційним подарунком до Дня Перемоги в Росії вважається листівка з привітаннями від президента Володимира Путіна за 26 рублів. У 2019 році їх отримають один мільйон триста десять тисяч двісті сорок два ветерани. На це витратять 34,5 мільйона рублів.