Для блогера вимагають максимальне покарання / sprotyv.info

У Пресненському районному суді Москви в понеділок, 2 вересня, прокуратура запросила шість років позбавлення волі для жителя Підмосков'я, блогера Владислава Синиці, якого слідство підозрює у «розпалюванні ненависті з погрозою насильства» за пост у Twitter про дітей силовиків.

Про це передає DW.

Читайте такожРосійським школярам до Дня знань "Росгвардія" показувала, як скручувати людей на мітингахЗазначається, що це максимальне покарання, яке може загрожувати по даній статті. На даний момент блогер заарештований до 3 жовтня за рішенням Пресненського суду.

Відео дня

У своєму пості, що слідство визнало екстремістським, Синиця, зокрема, написав: «Подивляться на милі щасливі сімейні фото, вивчать геолокацію, а далі дитина доблесного захисника правопорядку просто якось не приходить зі школи».

Адвокат блогера виділив відсутність складу злочину. На думку захисника, в пості містяться «не заклики, а роздуми про те, до чого це все може привести». Його підзахисний визнав факт публікації повідомлення в мікроблозі, однак не визнає себе винним.

Владислава Синицю затримали 3 серпня. Вдома у нього провели обшук, вилучивши комп'ютер і мобільні телефони.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Росії у батьків хочуть відібрати дитину через участь у протестах.