До школяра додому прийшли вчителі та завуч / скріншот з відео

В місті Набережні Челни (Татарстан) вчителя влаштували операцію «Побут», щоб перевірити, як живуть учні.

Про це повідомляється в групі «Побори в школах і дитсадках» у «ВКонтакте».

Зокрема, вчителі та завуч школи №55 прийшли додому до одного зі школярів і потрапили на його дядька, який відмовився пускати педагогів у свою квартиру.

Відео дня

Він також не захотів підписувати документ про відмову від огляду і не став представлятися, посилаючись на статтю 51 Конституції Росії, яка говорить, що ніхто не зобов'язаний свідчити проти себе самого, свого чоловіка і близьких родичів.

Читайте такожДо місця вбивства стягується все місто: у Росії вбивці 9-річної дівчинки загрожує самосуд (відео)

Адміністратор спільноти «Побори в школах і дитсадках» Катерина Матвєєва розповіла, що у квартирі, куди намагалися пройти педагоги, живе мати з дитиною, його бабуся і дядько. За її словами, мати спочатку погодилася на прихід класного керівника, але потім передумала. Однак представники навчального закладу все одно прийшли.

Публікацію в групі також прокоментував начальник управління освіти Набережних Челнів Рустем Хузін. Він пояснив, що вчителі прийшли до школяра в рамках профілактичної операції «Побут», вони повинні були перевірити житлово-побутові умови, в яких живе дитина. За його словами, один з мешканців квартири погодився на відвідування, інший ні. З вчителями провели роз'яснювальну бесіду про правила відвідування сімей учнів.

Як повідомляв УНІАН, у селі Новотулка Самарської області мотивували спробу позбавити батьківських прав батька трьох дітей Івана Сидорова тим, що його сини не дивляться телевізор, а читають книги і займаються роботою по будинку.

«Ваші діти не знають, хто такий Чебурашка і кіт Леопольд. У вас немає телевізора, ви вчите їх чогось незрозумілого. Ваш син вміє в'язати гачком, а значить, він нетрадиційної орієнтації. Ви самі і ваші діти повинні поважати і приймати традиції того місця, де ви живете. Ось такі звинувачення мені пред'явили», - розповів Сидоров.