REUTERS

Верховний суд Росії ліквідував рух «За права людини». Таким чином, судді задовольнили позов міністерства юстиції.

Про це повідомляє російська служба BBC.

«Ліквідувати загальноросійський громадський рух захисту прав людини «За права людини», його структурні підрозділи, виключити відомості про них з Єдиного реєстру юридичних осіб», – цитує видання рішення суду.

Відео дня

Читайте такожУ Криму окупанти погрожують жителям за святкування Хеловіну

Рішення планують оскаржити у Європейському суді з прав людини.

У грудні 2018 року Генпрокуратура Росії ініціювала перевірку організації, але у встановленому порядку рух не пред’явив необхідні документи, заявили в Мін'юсті.

Чиновники дійшли висновку, що «рух здійснює уставну діяльність з грубими порушеннями законодавства Росії й положень свого уставу».

Відомство також зазначило, що ухвалений у 2014 році устав руху не відповідає поправкам у Громадський кодекс, що набув чинності напередодні з’їзду організації. У русі ж відповіли, що тоді Мін'юст успішно зареєстрував устав.

Крім того, претензії міністерства були пов’язані з численними штрафами, накладеними на співробітників руху "Роскомнаглядом" через не вказаним ними статусом «іноземного агента» у публікаціях.

Як повідомляв УНІАН, на території центрального офісу Служби зовнішньої розвідки Росії у басейні потонула 8-річна дитина.