Всіх учасників зйомки розмови на відео викликали в поліцію / sledcom.ru

У Росії слідчий комітет відкрив за підсумками перевірки опублікованого на YouTube відео, в якому діти ставлять питання гею, кримінальну справу за статтею «Насильницькі дії сексуального характеру» (стаття 132 КК РФ, частина 4, пункт б).

Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Читайте такожСпливли моторошні подробиці про вбивство 6-річної дитини у дитсадку в Росії (фото, відео)Раніше про те, що через ролик, який вийшов на YouTube-каналі Real Talk, заведено кримінальну справу, заявила у своєму Telegram-каналі координатор правозахисної організації Валентина Дехтяренко.

Відео дня

У заяві слідчого комітету йдеться, що слідчі допитали організатора відеозйомки і зараз встановлюють коло потерпілих і обставини зйомки ролика.

За словами Дехтяренко, всіх учасників зйомки, включаючи батьків дітей, викликали в поліцію. Деяким батькам при цьому погрожували позбавленням батьківських прав, а до них додому приходили органи опіки.

У постанові про заведення кримінальної справи зазначається, що невстановлені підозрювані зняли ролик, «маючи умисел на вчинення розпусних дій щодо невизначеного кола малолітніх осіб» та з участю неповнолітніх «проводили бесіди на різні теми розпусного характеру, спрямовані на викликання сексуального збудження у потерпілих, а також на пробудження у них інтересу до сексуальних стосунків».

Як раніше повідомляв УНІАН, у Росії п'яна школярка розгромила будинок сокирою.