Володимир Путін / REUTERS

Глава Російської держави Володимир Путін згоден, що не можна обіймати посаду президента РФ більше двох термінів поспіль.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав під час звернення зі щорічним посланням до Федеральних зборів, озвучуючи свої пропозиції в частині внесення змін до Конституції.

Читайте також"Нагадує Великого Брата": росіяни висміяли послання Путіна, яке покажуть навіть у метро

Відео дня

"У нашому суспільстві обговорюється конституційне положення про те, що одна й та сама особа не має обіймати посаду президента РФ більше двох строків поспіль. Не вважаю, що це питання принципове, але згоден із цим", - сказав Путін.

Він підкреслив, що за його ініціативою було відроджено Державну раду, в роботі якої беруть участь голови всіх регіонів.

"За минулий час Держрада показала свою високу ефективність. Її робочі групи забезпечують професійний, всебічний та якісний розгляд найбільш значущих для громадян країни питань. Вважаю за доцільне закріпити в Конституції Росії відповідний статус і роль Державної ради", - сказав він.

Також Путін запропонував на конституційному рівні закріпити обов'язкові вимоги до осіб, які обіймають посади, "критично важливі для забезпечення безпеки та суверенітету країни, а саме: голови суб'єктів федерації, члени Ради федерації, депутати Державної думи, голова уряду, його заступники, федеральні міністри, керівники інших федеральних органів, а також судді не можуть мати іноземне громадянство, посвідку на проживання або інший документ, що дозволяє постійно проживати на території іншої держави".

"Ще більш жорсткі вимоги мають застосовуватись до осіб, які претендують на посаду президента Російської Федерації", - переконаний Путін.

За його словами, за зміни до Конституції буде запропоновано проголосувати громадянам Росії.

"Пропоную тут закріпити вимоги про постійне проживання на території Росії не менше 25 років, а також відсутність іноземного громадянства або дозволу на проживання в іншій державі, причому не лише на момент участі у виборах, але й будь-коли раніше", - сказав Путін.

Як відомо, в 2024 році у Путіна закінчуються президентські повноваження, й, згідно з Конституцією РФ, він не може більше балотуватися на пост глави Російської держави.