Фото: REUTERS

Родина нового прем’єр-міністра РФ Михайла Мішустіна володіє 2,6 га землі й 5 житловими будинками, площа яких перевищує 2,4 тис. квадратних метрів.

Про це пишуть журналісти Відкритих медіа.

За інформацією видання, Мішустін разом з дружиною у 2001 році володіли земельними ділянками площею 5,5 га і приблизною вартістю у понад 600 мільйонів рублів. Втім, зараз у власних вказано «Російську Федерацію».

Відео дня

Читайте такожПутін розсмішив заявою про те, що не можна займати посаду президента РФ більше двох термінів поспіль

На державу оформлені дві сусідні ділянки площею більш ніж 2 га. До 2015 року вони були поділені на кілька менших за площею. 8 з них до 2012 року належали віце-президенту «Роснефть», колишньому міністру з податків РФ Геннадію Букаєву та його дружині. Він продав їх батьку Мішустіна, ім’я якого у документах замінили на «Російську Федерації» через 2 роки після угоди.

Ще дві ділянки у 2002 році придбала сестра прем’єра – Наталія Стеніна. У 2009 році співвласник московського ресторану «Недальний Восток» подарував «Російській Федерації» 6 ділянок. Невдовзі всі ділянки об’єднали.

За підрахунками журналістів, загальна вартість описаної нерухомості перевищує 1,5 мільярда рублів. Ця сума більша за задекларовану з 2010 року. Згідно з документами, сам він заробив 213 мільйонів, а його дружина – 789 мільйонів рублів.