REUTERS

Президент РФ Володимир Путін запропонував доручити юристам сформулювати норму Конституції про заборону «відчуження територій Росії».

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав на зустрічі з членами робочої групи з підготовки пропозицій про внесення поправок до Конституції, реагуючи на пропозицію художнього керівника Театру Олега Табакова Володимира Машкова закріпити в Основному Законі заборону на відчуження територій Росії.

Читайте такожРФ оштрафувала Twitter на 4 мільйони рублів за відмову зберігати бази даних у них

Відео дня

«Віддавати не можна, навіть вести переговори з цього приводу не можна», - сказав Машков.

Він заявив, що в іноземних ЗМІ, «особливо поруч з прикордонними територіями, проскакують слова деяких зарубіжних політологів про те, що «доки Путін - президент, ми нічого не зможемо зробити, але після того, як президентський пост перейде до іншої людини, відкриється «вікно можливостей», можливостей забрати собі, припустимо, Курильські острови. Хтось претендує на територію Криму, хтось навіть придивляється до Калінінграда».

«У нас переговори, однак, відбуваються, з нашими партнерами з деяких питань. Але ідея сама по собі мені подобається. Давайте юристам доручимо, попросимо сформулювати їх це належним чином», - відреагував Путін.

Крім того, Путін підтримав ідею вручати текст Конституції громадянам РФ разом з паспортом.

«Це гарна ідея щодо вручення Конституції», - сказав він, а також заявив, що російська мова - «це фундаментальна цінність нашої країни, державотворчий фактор, безперечно, і мова міжнаціонального спілкування».

За словами Путіна, «учасники групи ставлять питання про посилення статусу російської мови в Конституції, то ж - питання обґрунтоване», але варто подумати, чи потрібно в цьому сенсі щось міняти в Конституції.

Як відомо, в 2014 році Росія окупувала й анексувала український Крим і частину Донбасу.