Ілюстрація / REUTERS

Мешканці одного з будинків у Таганрозі впевнені, що з ними в квартирі живе привид.

Як повідомляє видання «Комсомольська правда. Ростов», аномальному явищу вже встигли дати ім'я — Затан.

За словами мешканців, їх квартира регулярно затоплюється водою при закритих кранах, а самі вони отримують записки та повідомлення з погрозами. Крім того, їх нібито схиляють до алкоголізму, змушуючи пити пиво. Якщо накази не виконуються, в квартирі починають літати речі, а меблі перевертається. Чоловік господині житла — Дмитро — скаржиться на удари по тілу і синці.

Відео дня

Читайте такожРосіяни підпалили магазин через прострочене пиво

У 2018 році в Томській області поліцейські засвідчили аномальні явища в одному з приватних будинків. Коли поліцейські прийшли в будинок, в спальній кімнаті впала шафа, потім з навісної полиці випали книжки, а з кімнати, в якій нікого не було, вилетіла палиця. Раціонального пояснення тоді не знайшлося.

Найчастіше те, що приймають за нечисту силу, має досить банальне пояснення. Наприклад, мешканка Сосновоборська (Красноярський край) була впевнена, що її регулярно обкрадає привид. За рік з квартири жінки пропало понад 80 тисяч рублів. Після перевірки поліція з'ясувала, що привидом виявився колишній чоловік. Чоловік просто зробив дублікат ключів і час від часу навідувався в квартиру, коли господиня була на роботі.