На Росію насуваються сутінки історії / фото REUTERS

Російські еліти навіть не намагаються скинути Володимира Путіна, тому після поразки у війні проти України в Росії може вибухнути громадянська війна. Таку думку висловив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. 

За його словами, коли російські солдати повернуться додому, їх будуть сповнювати не втамована жага до вбивства, відчуття, що еліти їх обдурили, та ненависть до тих, хто їх відправив в Україну. 

На думку Подоляка, за такого сценарію Путін не зможе втримати внутрішню ситуацію в Росії, тому елітам варто якнайшвидше перехопити владу, аби почати процес трансформації російського політичного режиму та відновлення нормальних стосунків зі світом.

"І тоді вони (російські еліти – УНІАН) зберігаються у фізичному сенсі. Звісно, у них буде значно менше можливостей заробляти, вони будуть значно менш мобільними, вони точно не будуть інтегровані у глобальну політичну еліту. Але вони отримають можливість зберегтися, фізично вижити та мати хоч якийсь вплив на російській території", – заявив Подоляк, підкресливши, що з кожним днем шанси на такий "хороший" для російських еліт сценарій зменшуються.

Що стосується самого Володимира Путіна, то, на думку Подоляка, зараз російський лідер "обнуляє" історичну Росію, тому в історію він буде вписаний у "вкрай огидному вигляді".

Ситуація в Росії – останні новини

На думку відомого політтехнолога і письменника Михайла Шейтельмана, існує кілька найбільш вірогідних кандидатів на заміну Путіну, як керівнику Росії. Серед таких зокрема найчастіше називають губернатора Тульської області Олексія Дюміна, що має значний особистий вплив на російські спецслужби, прем’єр-міністра Михайла Мішустіна та сина секретаря Радбезу РФ Миколи Патрушева – Дмитра.

Одним із учасників битви за російський трон також часто називають Євгена Пригожина. Хоча його в теорії вигнали з Росії після "походу на Москву", він продовжує вести бізнес в РФ і навіть розширює його, що свідчить про його значний вплив на держапарат і досі.

Вас також можуть зацікавити новини: