Пригожин ще може бути корисний для Путіна / скріншот

Ватажок "Вагнера" Євген Пригожин може знову стати в нагоді Кремлю в якості спеціального інструменту. Цього разу Володимир Путін може використати його у своїх планах щодо підкорення Білорусі, вважає британський військовий експерт Шон Белл.

Він зазначив, що "Пригожин — потенційно дуже небезпечна тварина", тому Олександру Лукашенку доведеться бути вкрай обережним.

"У Путіна є більш широкі амбіції щодо підкорення Білорусі, і є потенціал, що Пригожин може виявитися корисним для Путіна, коли це буде потрібно — можливо, як спосіб повернутися в лоно Москви", – вважає Белл.

Відео дня

Аналітик вважає, що в найближчій перспективі діяльність Пригожина в Білорусі буде "відносно стриманою". Причина в тому, що більшість білорусів явно не хочуть мати нічого спільного з російським вторгненням в Україну.

"Не виключено, що Путін, усунувши пряму загрозу, що виходить від Пригожина, примусить його до нарощування операцій проти української столиці Києва з території Білорусі. Однак якщо Лукашенко надасть стартовий майданчик найманцям для нападу на свого сусіда, це може бути розцінено як неспровокована ескалація і втягне Білорусь у війну", – зазначає експерт.

У Росії "обнуляють" вплив Пригожина і вагнерівців

Російська машина пропаганди повернулася на 180 градусів і почала дискредитувати найманців "групи Вагнера", яких ще недавно прославляли за знищення Бахмута. На російському ТБ тепер розповідають, що найманці дуже погано воювали.

Також стало відомо, що у Пригожина відібрали державні контракти на постачання продуктів харчування в російську армію. Це було одне з основних джерел фінансування "бізнес-імперії" ватажка найманців.

Вас також можуть зацікавити новини: