Пригожин має компромат на Путіна / фото REUTERS

Євген Пригожин накопичив солідний компромат на Володимира Путіна за роки "співпраці". Це стало одним з аргументів, чому бунтівників відпустили в Білорусь без бою, заявив російський правозахисник, засновник проекту "Гулагу-ні!" Володимир Осечкін.

Він зазначив, що Пригожин протягом багатьох років виконував найбрудніші доручення Путіна, наприклад, замовні вбивства і теракти, в тому числі за кордоном. Кожне таке доручення було додатковим внеском у скарбничку компромату на російського президента, вважає Осєчкін.

"Він (Пригожин – УНІАН) думав, що він буде шантажувати. І дійсно в якийсь певний момент Путін дуже сильно злякався", - вважає правозахисник.

Ознакою такого переляку Осєчкін назвав відеозвернення Путіна вранці 24 червня, в якому російський диктатор навіщось почав порівнювати заколот Пригожина з революцією 1917 року.

Заколот Пригожина - останні новини

Напередодні стало відомо, що "ПВК Вагнера" припинила вербування найманців в Росії. Через переїзд Пригожина до Білорусі всі вербувальні центри тимчасово або постійно зупинили роботу.

На цьому тлі в російській армії почали активно вишукувати прихильників Пригожина. З потенційними союзниками вагнерівців проводять "патріотичні" бесіди і не тільки.

Вас також можуть зацікавити новини: