Навряд чи РФ зможе виробляти більше МіГ-35, впевнені аналітики / скріншот

Міноборони РФ оголосило про те, що отримало перші шість серійних винищувачів МіГ-35С, які є черговою модернізацією МіГ-29.

Як зазначає військовий портал Defence Express, замовлення на ці літаки було зроблено ще у 2018 році, тобто на виготовлення досить незначною за розміром партії винищувачів знадобилося п'ять років. Аналітики роблять висновок, що розгортання виробництва МіГ-35 у темпі значно більше навряд чи можливо для росіян в осяжній перспективі.

"Сам винищувач МіГ-35С - чергова модернізація МіГ-29, його перший політ відбувся ще в 2017 році. При цьому цей літак у РФ, скоріше, розглядався як експортна машина, в якій російські війська не дуже зацікавлені. А замовлення на шість МіГ-35С для власних сил, швидше за все, був пов'язаний з тим, що в кінці 2010-х років РФ намагався продати цю машину на експорт... За весь цей час жодного клієнта на цей винищувач так і не знайшлося", - йдеться у публікації.

Відео дня

Винищувач МіГ-35С - характеристики

За даними аналітиків, оновлені МіГи мають наступні характеристики:

  • максимальна злітна вага - 24 500 кг;
  • максимальне бойове навантаження - 6500 кг;
  • кількість точок підвіски - 9;
  • двигуни - 2 РД-33 серії 3М з тягою на форсажі в 8800 кгс;
  • максимальна швидкість - 2100 км / год;
  • максимальна дальність польоту - 3000 км.

Винищувач МіГ-35С - що про нього ще відомо

Зазначається, що у новій версії машини була посилена механізація крила і збільшена його площа, інтегрована нова РЛС "Жук", вбудований комплекс РЕБ, оновлений двигун РД-33, а також проведена часткова цифровізація систем та інтеграція нового озброєння, включаючи можливість ураження наземних цілей.

"У порівнянні з радянськими МіГ-29 можливості МіГ-35 значно більше, але все одно не можуть скласти конкуренцію більш важкому Су-30 або Су-35, які знаходяться в серійному виробництві. І тому до реальної експлуатації у ВКС РФ міг-35С навряд чи дійде", - вважають аналітики.

Вас також можуть зацікавити новини: