Затримання мітингах в Росії / фото REUTERS

У Росії на акціях на підтримку опозиціонера Олексія Навального затримали понад тисячу людей.

Читайте такожРосія повстала проти Путіна: масові затримання і побиття (онлайн-трансляція)Як повідомляє «Настоящее время», затримання на несанкціонованій акції на підтримку опозиціонера проводять на Пушкінській площі в Москві. Людей по одному вихоплюють із натовпу та відводять до поліцейських автобусів. Деяких несуть за руки й за ноги.

Періодично протестувальникам вдається відбивати затриманих.

Відео дня

Загальну кількість учасників та затриманих визначити важко, але навколо пам'ятника Пушкіну все заповнено людьми.

Також силовики не дають прихильникам Навального зібратись на Сенатській площі в Петербурзі. Люди сходяться до Сенатської площі по Вознесенському проспекту та сусідніх вулицях. Ближче до Ісакіївського собору ОМОН оточив людей у кільце. Протестувальники частково розібрали паркан, що огороджує площу.

Ще до початку акції до автобусів почали відправляти журналістів - навіть тих, у кого є розпізнавальне екіпірування, посвідчення та редакційні завдання. На вихід закрили дві станції метро.

В обох містах люди скаржаться на проблеми зі зв'язком у всіх операторів.

Акції на підтримку Навального походять по всій Росії. В них беруть участь тисячі людей.

За даними правозахисного порталу «ОВД-Инфо», на 16:02 за московським часом поліція затримала понад 1090 учасників акцій та випадкових перехожих.

Заснований Навальним Фонд боротьби з корупцією пообіцяв компенсувати штрафи всім тим, кого затримають 23 січня.

Повернення та арешт Навального

  • Навальний 17 січня повернувся до Москви з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння влітку 2020 року.
  • Його літак повинен був приземлитися в аеропорту "Внуково", але був перенаправлений в "Шереметьєво". Відразу ж на прикордонному контролі в аеропорту його затримали співробітники поліції.
  • В управлінні Федеральної служби виконання покарань по Москві заявили, що Навального затримали за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засудженого за злочин.
  • 18 січня суд заарештував опозиціонера до 15 лютого.
  • Навальний закликав прихильників не боятися і виходити на вулиці.