Вербувати на фронт біженців допомагають посередники / фото ua.depositphotos.com

Москва почала відправляти на війну в Україну біженців з арабських та африканських країн, йдеться в розслідуванні російського видання "Новая газета". 

Повідомляється, що вербувати на фронт людей з цих країн допомагають посередники, які, зокрема, переправляли біженців до Європи через Росію і Білорусь. Найчастіше це співвітчизники завербованих. 

"У сирійських і російських телеграм-каналах поширюють ролики з уродженцями Єгипту, Сирії, Сомалі та Індії у військовій формі, а також фото і відео російських паспортів, які їм видають. Всі паспорти сирійців були видані в Якутії", – йдеться в матеріалі. 

Відео дня

Вербуванням сирійців займається посередник Вассім Аль Дімашкі, який раніше вербував людей у ПВК "Вагнер". Він обіцяє, що сирійці приїдуть в Якутію "охороняти золоті копальні та алмазні рудники". В останній групі новобранців, яку він відправив до Росії, було 40 осіб. За кожного завербованого Вассім отримує близько 337 доларів. 

Потім цих людей направляють до Москви, де їх зустрічає інший співвітчизник - доктор Акрам Діб Тарраф. Він отримує 320 тисяч рублів за кожну людину, яка укладає контракт із Міноборони РФ. 

Мобілізація в РФ

Нагадаємо, нещодавно українська розвідка розкрила масштаби мобілізації в Росії. Щодня до лав Збройних сил РФ приходить близько 1000-1100 осіб, тобто близько 30 тисяч на місяць.

Екс-глава Служби зовнішньої розвідки, генерал Микола Маломуж впевнений, що після виборів почати масову мобілізацію для Путіна - величезна дестабілізація.

Вас також можуть зацікавити новини: