Москвичі прокоментували падіння рубля / фото ua.depositphotos.com

Російський рубль продовжує падіння – днями він подолав позначку в 100 рублів за долар. Москвичів в ЦУМі і іншому магазині вирішили запитати, як вони реагують на крах національної валюти – і відповіді "вбили".

Реакцію москвичів на падіння рубля показали в програмі "Ходорковский Live". Так, одна жінка заявила, що лише виграла від ситуації, що склалася.

"У мене комісійний магазин, і в зв'язку з усією ситуацією у мене тільки став хорошим прибуток. Дуже шкода, що закрилися якісь стійкі бренди, що жінка заробляє протягом тижня і не може себе порадувати у вихідний день – піти в якийсь бутік, щось купити. Це дуже сумно. Автопром – це взагалі кошмар. Але з іншого боку, є ж і позитивна сторона – Китай зараз активно розвиває свій автопром, і поки Європа буде м'яти свої яйця, Китай просто всіх перемелить і стане наддержавою. Тому що поки хтось грає в політичні ігри, Китай просто виробляє. У цьому є свої плюси", – видала аналітику власниця "комісіонки", яку журналісти зустріли в ЦУМі.

Інша опитана жінка (опитування провели в звичайному магазині) заявила, що не стежить за курсом долара і євро. За її словами, в цьому немає сенсу, оскільки виїхати кудись складно. "Збирати, щоб купувати євро, теж немає планів, можливостей немає", – додала вона. 

Дівчина, до якої підійшли журналісти в продовольчому магазині, відповіла, що за курсом стежить, але "теж не бачить в цьому сенсу". А зростання цін вона прокоментувала фразою про те, що "вони завжди зростали". 

А ось чоловік, який проходив опитування в московському ЦУМі, заявив, що "витратив сьогодні тисяч двісті" і зростання курсу не відчув.

"Якщо порівнювати ціни пару тижнів тому і зараз, то (різниці) немає. Та й заробіток у нас в "баксах", тому нам чим дорожче, тим краще", – підкреслив він.

Інший чоловік думав, що долар зараз коштує в районі "десяти тисяч рублів". Коментуючи ситуацію, він зазначив, що "для нормальних людей – нормально".

"Треш. Що відбувається? Маячня якась відбувається. У мене немає цьому пояснення, я не знаю. Просто дуже високий долар, і це викликає певні складнощі для людей, які хочуть подорожувати. Мені взагалі чудово живеться, але є різні люди", – розповіла одна з відвідувачок ЦУМу.

Водночас чоловік, якого попросили прокоментувати ситуацію з курсом, заявив, що головне – щоб Путін жив довго:

"Чесно, за курсом долара не стежу, він мені не потрібен. Мені потрібен російський рубль, все добре. Ціни, зрозуміло, піднялися, нічого не зробиш. Проте, хто працює – той їсть. Хоч і чебуреки, але тим не менше. Головне, щоб Володимир Володимирович (Путін) жив довго і щасливо. І Олександр Григорович (Лукашенко), бо ми з Білорусі", – пояснив він свою точку зору.

При цьому чоловік, що стояв з ним поруч, додав, що "поки Путін при владі, все буде відмінно".

Падіння рубля

12 серпня 2023 року російський рубль обвалився до 100 за долар. Станом на на 20:06 за Києвом за долар давали 100 російських рублів, а євро станом на 20:24 за Києвом коштував 109,64 рубля.

На тлі падіння рубля російський центробанк вирішив підвищити ключову ставку на 3,5 процентних пункта – з 8,5% до 12% річних.

Вас також можуть зацікавити новини: