Жидко обіймав посаду заступника Міністра оборони РФ / колаж УНІАН, фото Міноборони РФ, фото wikimedia.org

Прокремлівські ЗМІ пишуть про смерть заступника міністра оборони Росії - начальника Головного військово-політичного управління МО Геннадія Жидко.

Він обіймав посаду заступника міністра оборони РФ, а в травні-липні 2022 року командував усім окупаційним угрупуванням ЗС РФ в Україні, змінивши на цій посаді генерала Дворнікова.

Після приходу Жидко армія Росії зазнала серії ще більших поразок: у серпні 2022 року була здана майже вся Харківська область і різко ускладнилася ситуація в Херсоні, який російські війська були змушені залишити в листопаді. У жовтні стало відомо про звільнення Жидко: він втратив всі посади, включаючи посаду заступника міністра оборони.

Відео дня

"Колишній заступник міністра оборони Росії і керівник штабу угруповання Збройних сил РФ в Сирії, Герой Росії генерал-полковник Геннадій Жидко помер в Москві на 58-му році життя після тривалої хвороби", - повідомив губернатор Хабаровського краю Михайло Дегтярьов.

Втрати РФ в Україні - подробиці

Генеральний штаб Збройних сил оновив інформацію про загальні бойові втрати РФ у війні проти України. Як зазначається у зведенні, з 24 лютого 2022 року російські окупанти втратили 255 570 осіб. 650 загарбників ліквідовано за останню добу. 

У Краснодарі застрелили заступника начальника міського відділу з мобілізаційної роботи і командира підводного човна "Краснодар" Станіслава Ржицького. 42-річний Станіслав Ржицький вирушив о восьмій годині на ранкову пробіжку. Невідомий підстеріг його біля спорткомплексу "Олімп" і вистрілив чотири рази в спину і груди Ржицького, після чого зник з місця події.

Вас також можуть зацікавити новини: