Путінський режим може не витримати санкцій, каже Обухов / фото REUTERS

У разі введення США пакету санкцій DETER Act проти Росії, вона може повернути окуповані Донбас і Крим, а також незабаром розвалитися.

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив очільник Фонду "Стоп Информ террор России" Герман Обухов.

На його думку, якщо проти Росії будуть введені "вбивчі" санкції, "Путін і все його оточення можуть вирішити: "Ми цього не потягнемо".

Відео дня

Обухов уточнює, що санкції пов'язані з втручанням РФ в американські вибори. Вони передбачають відключення Росії від міжнародної фінансової системи SWIFT і ембарго на покупку нафти і газу у Росії.

"У цьому випадку, на думку західних експертів, російська економіка складеться протягом двох років. Вона просяде на дві третини. Платити силовикам і бюджетникам буде нічим. Що вони тоді будуть робити, ніхто не знає. Росія розпадеться - ось і все", - заявив опозиціонер. І додав, що мова може йти про два-три роки.

Читайте такожРосійських військових зобов'язали прочитати статтю Путіна про Україну - ЗМІ

Сьогодні Кремль не планує йти з Криму і Донбасу, каже Обухов. Причина в тому, що це може негативно позначитися на рівні підтримки влади росіянами. 

"Якщо це питання закрити, якщо віддати Донбас і Крим, народ скаже:" Гей, хлопці, ви що?"Але якщо буде зовсім погано, знайдуть привід, як віддати", - додав він.

Вас також можуть зацікавити інші новини: