Аналітик пояснила, чому смерть Кадирова приховати не вийде / фото скріншот

Політичний аналітик Ольга Курносова заявила, що глава Чечні Рамзан Кадиров все ще живий, але його ймовірна смерть спровокує бунти на Північному Кавказі.

"У випадку з Кадировим інформація про смерть відразу розійдеться в Чечні. І інша людина, умовний наступник Кадирова, не настільки однозначно буде прийнятий усіма для того, щоб утримати ситуацію в республіці. Більш того, крім Чечні є ще сусідній Дагестан, де ситуація сама по собі досить гаряча – там багато проблем зі світлом і водою, і інших проблем, проходять протестні акції. І багато в чому ситуація там утримується за допомогою чеченських силовиків", - сказала Курносова для УНІАН.

Політолог додала, що після смерті Кадирова кримінальний перерозподіл пошириться на весь Північний Кавказ.

"Певна річ, що Кадиров задавив всі тейпи крім своїх, але це не означає, що їх вплив повністю обнулився, все одно люди залишилися, в тому числі за кордоном. Тому, як тільки з Кадировим щось трапиться, ситуація може піти в рознос. І його син не зможе ситуацію утримати, на відміну від самого Рамзана, як це сталося після того, як підірвали Ахмата Кадирова", - зазначила Курносова.

Аналітик схильна вважати, що якщо з Кадировим щось трапиться, то може "спалахнути" весь Північний Кавказ і в цьому сенсі довго приховувати смерть не вийде.

Чутки про хворобу Кадирова

Останні кілька днів у мережі та ЗМІ активно обговорюють стан ватажка Чечні Рамзана Кадирова. Інформація про його можливу смерть з'явилася ще кілька днів тому, проте офіційного підтвердження немає.

Водночас представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у коментарі УНІАН розповів, що Кадиров все ще живий. Правда, знаходиться у важкому стані. 

Колишній віце-президент російської нафтової компанії "ЮКОС" Леонід Невзлін 19 вересня заявив, що Кадиров помер у Московській Центральній клінічній лікарні.

Вас також можуть зацікавити новини: