Що буде з Чечнею після смерті Кадирова? / фото t.me/RKadyrov_95

Лідер Чечні Рамзан Кадиров якщо не помер, то знаходиться у важкому стані. Кремль зможе приховувати його смерть всього кілька днів, поки буде вирішувати долю Чечні.

Таку думку висловила російська опозиціонерка Ольга Курносова в ефірі 24 каналу. За її словами, Кадиров повністю контролює ситуацію в Чечні, але у нього немає очевидного наступника - навіть син не зможе зайняти його місце.

Його смерть більше послабить "партію війни", ніж Путіна, але може призвести до загострення ситуації в Чечні. "Чим більше буде "загорятися" ситуація в регіонах, тим важче буде справлятися з цим всім Москві. І все це буде відволікати російські сили з фронту. І це прекрасно", - додала вона.

Відео дня

Курносова зазначає, що загостритися ситуація може і в Дагестані, який зараз стримує від протестів страх перед "кадировцями". За її словами, місцева влада не може повноцінно контролювати ситуацію.

"У цьому сенсі може спалахнути і весь Північний Кавказ. І тут вже взагалі незрозуміло, хто може цю ситуацію втихомирити, тому що російські війська зараз на фронті. А Нацгвардія з цим бунтом не впорається", - додала опозиціонерка.

Стан Кадирова: що відомо

Нагадаємо, в останні дні ходять чутки про те, що стан Кадирова серйозно погіршився через хворобу. Це підтвердили і в українській розвідці.

Вчора в Telegram-каналі Кадирова опублікували відео, де той прогулюється по вулиці і закликає вчинити так само тих, хто "не може відрізнити правду від брехні". При цьому на ролику він говорить ні слова про свою хворобу.

Вдень чеченський правозахисник Абубакар Янгулбаєв повідомив, що Кадиров помер. Офіційно це не підтверджують, проте російські журналісти з'ясували, що до однієї з московської лікарень прибули кортежі чеченської еліти.

Вас також можуть зацікавити новини: