Смерть Путіна не вдастся приховати - Фейгін / REUTERS

Смерть російського диктатора Володимира Путіна у сучасних реаліях приховати не вдасться. В його оточенні більше людей, які хотіли б "злити" цю інформацію відразу.

Таку думку в інтерв'ю OBOZREVATEL висловив російський правозахисник Марк Фейгін. На його переконання, зі смертю Путіна завалиться уся піраміда влади. Це не вигідно кільком людям в оточенні диктатора.

"Якщо Путін помре, то така кількість людей навіть у його оточенні буде зацікавлена в тому, щоб ця правда стала відомою, що ті, хто зацікавлений у протилежному, не зможуть її утримати. У сучасному цифровому світі так складається ситуація. Так, комусь, хто розуміє, що зі смертю Путіна завалиться вся піраміда влади, Ковальчуку чи Патрушеву, можливо, вигідно приховувати це й переконувати всіх, що Путін на дачі, у бункері чи десь ще, а ми кермуємо замість нього", - заявив Фейгін.

Втім, правозахисник впевнений, в оточенні диктатора достатньо людей, які "кровно зацікавлені у тому, щоб Путіна не стало, щоб увесь цей морок припинився і вони зажили своїм життям". "Тому приховати подібну інформацію, змусити всіх повірити у міфологічного Путіна – абсолютно неможливо", - додав Фейгін.

Чутки про смерть Путіна

Інформація про ймовірну смерть російського диктатора з'являється у ЗМІ регулярно. Втім, нещодавно ці чутки підігрів Володимир Зеленський. Під час свого виступу на "Українському сніданку" у Давосі він заявив, що не впевнений, що Володимир Путін живий і не зовсім розуміє, з ким з РФ говорити і про що.

Прес-секретар лідера РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков спробував розвіяти сумніви президента України Володимира Зеленського щодо того, живий він чи ні. Зокрема, він заявив, що Путін і РФ "є і будуть".

Голова ГУР Кирило Буданов заявив, що Путін використовує щонайменше трьох двійників. Для більшої схожості з очільником Кремля їм зробили пластичні операції.

Фейгін вважає, що навряд чи російського диктатора Володимира Путіна не існує фізично. Втім, у нього точно є оперативні дублери, які виконують свої функції на публіці.

Вас також можуть зацікавити новини: