Росія виробляє тільки Т-90М "Прорив" / фото ua.depositphotos.com

Росія не виробляє нові танки, крім Т-90М "Прорив", Усі інші танки модернізуються з радянських напрацювань, зазначив в інтерв'ю УНІАН військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков.

"Насправді все, що у них є, - це Т-90М "Прорив". А до цього були Е-90. Всілякі Т-72Б3, Т-80БВМ, включаючи Т-54/55/62 - це радянські машини. Тобто те, що вони їх модернізують, - так. Але це не виробництво з нуля, - зазначив він. - У питанні виробництва танків Т-90М "Прорив" теж можна звітувати, що їх виробляється більше, тому що до цього їхнє виробництво було гомеопатичним, адже це нова машина".

При цьому експерт насторожив заявою про те, що РФ йде на збільшення виробництва військової продукції - модернізація, ремонти і т. д.

Відео дня

"І відбувається це внаслідок вливання у це усіх наявних ресурсів: починаючи від грошових, закінчуючи спрямуванням зеків на заводи", - додав Катков.

Втрати Росії в Україні - скільки танків РФ знищили ЗСУ

Нагадаємо, як писав УНІАН, з початку широкомасштабного вторгнення загальні втрати Росії в Україні у танках попередньо складають 4638 одиниць.

Також Росія втратила приблизно 274 тисячі 470 військових, з яких 490 - за минулу добу, і: бойових броньованих машин - 8883, артилерійських систем - 6137, реактивних систем залпового вогню - 781, засобів протиповітряної оборони - 528.

Вас також можуть зацікавити новини: