У Росії ниють через нібито атаку БПЛА на Курську АЕС / фото wikipedia.org

Три невідомих безпілотника літакового типу 26 жовтня ввечері нібито атакували Курську АЕС в Росії. Один із дронів "вибухнув поруч" зі складом з ядерними відходами.

Як повідомляє російський телеграм-канал Baza, вибухові пристрої на двох БПЛА з якихось причин не здетонували. А третій безпілотник нібито вибухнув біля складу з ядерними відходами, в результаті чого був пошкоджений фасад будівлі складу.

"Перший впав у зоні кінологічного містечка і не здетонував. Другий безпілотник - реактивний БПЛА літакового типу - знайшли лежачим на асфальті, безпілотник ніс вибуховий пристрій, але він не спрацював. А ось третій безпілотник атакував склад з ядерними відходами. За інформацією джерел, в результаті вибуху пошкоджено фасад будівлі складу", - пише Baza.

Відео дня

Як розповіли джерела телеграм-каналу Astra, АЕС протягом вечора нібито атакували як мінімум три безпілотники.

"Перша атака 26 жовтня зафіксована о 20:20 - БПЛА впав у зоні КПП адміністративного комплексу 2 АЕС. Дрон не вибухнув, пошкоджень немає. Друга атака сталася о 21:30 - БПЛА впав у зоні кінологічного містечка АЕС, він не вибухнув. Третя атака зафіксована в районі 12 ночі. Безпілотник впав і вибухнув поруч зі складом з ядерними відходами. Посічено фасад будівлі складу. Постраждалих немає", - йдеться в повідомленні.

Як пише телеграм-канал "Раньше всех. Ну почти", Курську АЕС спробували атакувати три нібито українських безпілотника.

"Увечері 26 жовтня була припинена атака трьох ворожих безпілотних літальних апаратів на Курську АЕС. Ця подія не вплинула на роботу станції. Курська АЕС працює в штатному режимі", - повідомили в прес-службі Курської АЕС.

Атака на АЕС-новини

Як повідомляв УНІАН, Міноборони РФ повідомляло про нібито перехоплення ввечері 26 жовтня з різницею в кілька годин двох безпілотників над територією Курської області.

Примітно, що заяви про нібито атаку українських БПЛА на Курську АЕС з'явилися на наступний день після того, як самі росіяни завдали удару неподалік Хмельницької АЕС, в результаті чого були пошкоджені вікна в адміністративному та лабораторному будівлях атомного об'єкта.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що, найімовірніше, мішенню російських дронів була саме Хмельницька АЕС.

Вас також можуть зацікавити новини: