У Росії сформували "зірку" патріотизму з учасника "СВО" / фото соціальні мережі

У Росії учасник війни проти України, який отримав тюремний термін за те, що підштовхував дітей до самогубств у рамках гри "Синій кит", тепер у школах читає лекції про патріотизм.

Як повідомляє "Астра", йдеться про Олександра Глазова, який провів урок в одній із підмосковних шкіл. Ще до початку повномасштабної війни його засудили до 6 років колонії як куратора самовбивчої пропаганди.

"У 2019 році Олександра Глазова засудили до 6 років колонії. На суді Глазов розповів, що давав дітям завдання в рамках гри "Синій кит". Він просив школярів підніматися на дахи будинків, перебігати залізничні колії перед потягом, що їхав, різати руки. Глазов довів до спроби самогубства одну дівчину, але її встигли врятувати", - ідеться в публікації.

Відео дня

Глазов звільнився достроково після участі у війні в Україні, а зараз спілкується з дітьми, зокрема в школі №1 у Котельниках. Про його "патріотичні лекції" поінформував сайт російського товариства ветеранів "Боевое братство".

"Говорит НеМосква" розповіла, що Глазов просвіщав 8-класників у рамках заходу "З чого починається патріотизм". Зокрема, розповідав школярам про свою участь у так званій спеціальній військовій операції, проте на сайті та в офіційному пабліку навчального закладу інформації про цей захід немає.

Із протоколу Люберецького районного суду РФ випливає, що на своїх персональних сторінках у ВКонтакте "герой війни" розміщував контент для тих, хто збирається накласти на себе руки. Охочим давав завдання: зробити селфі на даху висотки або у верхній "точці" підйомного крана тощо.

На суді Глазов визнав себе винним - стверджував, що граючи в "Синього кита", виконував завдання вже від свого куратора.

"Потім йому самому запропонували стати куратором, нібито обіцяючи заплатити за кожного гравця 800 тисяч рублів", - повідомляє ресурс.

За даними "Говорит НеМосква", на своїй сторінці у "ВКонтакте" Глазов наразі публікує фотографії, пов'язані з ПВК "Вагнер", і активно закликає вступати до лав найманців. Скільки він пробув на фронті, невідомо. Не виключено, що на війні проти України чоловік був поранений - судячи з фотографії, на одній руці в нього бракує пальців.

Глазов просвіщав 8-класників у рамках заходу "З чого починається патріотизм" / фото соціальні мережі

Росія збирає на "СВО" в Україну злочинців

Росіянин, який убив свою дружину та імітував її зникнення, з колонії суворого режиму поїхав воювати проти України. Учасником так званої "спеціальної військової операції" став житель міста Рязань Олександр Логунов, який кілька років тому задушив свою дружину. Труп він викинув, а в правоохоронні органи заявив про її зникнення. За жорстокий злочин його засудили до 11 років колонії суворого режиму.

У серпні 2022 року чоловіка затримали за розповсюдження дитячої порнографії, а за місяць виявили пакунок з останками його дружини - Олени Логунової. За даними слідства, зловмисник задушив жінку, сховав тіло в гараж, а потім вивіз за місто.

Вас також можуть зацікавити новини: