У Росії хочуть відправляти на війну молодь / фото ua.depositphotos.com

У Держдумі Росії закликали відправити всю молодь на військові збори, щоб підготуватися до можливої великомасштабної війни з НАТО.

Про це заявив 72-річний член комітету Держдуми з оборони генерал-лейтенант Віктор Соболєв, пишуть пропагандистські ЗМІ. Він стверджує, що саме НАТО розв'яже війну з Росією.

"Навченого мобілізаційного резерву для ведення великомасштабної війни, якщо її НАТО розв'яже, у нас немає. В армії у нас служив один з десяти, а дев'ять чоловік з десяти в армії не служили. Який вони резерв складуть? Потрібно все міняти: проводити збори, потрібно навчати молодих людей в системі ДОСААФ", — заявив Соболєв.

Відео дня

На його думку, військово-облікова спеціальність повинна бути у "100% молодих людей", а навчання тривати мінімум півроку. Член комітету Держдуми також закликав відновити базу мобілізованого розгортання, яка була ліквідована.

"Сьогодні часткова мобілізація проходила на базі військових училищ, це абсолютно неправильно: і викладачі були відірвані, і курсанти були кілька місяців відірвані від навчання і займалися незрозуміло чим", — стверджує депутат.

Використання дітей та підлітків у війні

У липні 2022 року стало відомо, що в Росії на тлі невдач у війні проти України розширили масштаби військової підготовки для дітей. У Білгородській області відкрили 500 кадетських класів і близько 1000 юноармійських КЛАСІВ.

У січні 2023 року російські окупанти на тимчасово захоплених територіях України зажадали від випускників шкіл стати на "обов'язковий військовий облік". Зазначається, що це роблять, щоб надалі їх можна було мобілізувати.

Вас також можуть зацікавити новини: