У РФ скасовують паради на 9 травня / фото wikimedia.org

У Росії скасовують заплановані на 9 травня військові паради у Бєлгородській, Курській, Брянській областях. Ймовірно, це робиться через побоювання ударів по скупченню техніки. Та є й інша причина скасування парадів.

Як заявив в інтерв'ю "Обозревателю" співдиректор програм зовнішньої політики, координатор міжнародних проєктів Центру Разумкова, військовий експерт Олексій Мельник, це брязкання зброєю не викликатиме у росіян потрібні Кремлю емоції. 

Російська влада всі роки підіймала градус суспільної уваги до параду 9 травня, й це доволі ефективно спрацювало, судячи з настроїв та мобілізації у РФ.

Відео дня

"На тлі поразок в Україні чи відсутності прогресу, сумнівів стосовно того, що "все йде за планом", це брязкання зброєю зараз викликає зовсім інші емоції", - заявив Мельник.

Та, продовжив він, Росія - це "Радянський Союз 2.0". Він нагадав, що одразу після аварії на ЧАЕС у 1986 році проводили демонстрації на 9 травня.

"Якщо буде команда, вони проводитимуть паради навіть за умов реальної загрози атак на ці колони", - каже військовий експерт.

Крім того, він не відкидає побоювання Кремля того, що українські сили оборони можуть завдати ударів по техніці у прикордонних регіонах.

У Росії скасовують паради на 9 травня 

У російських Курську і Бєлгороді вирішили скасувати традиційний парад на 9 травня. Такий крок місцева влада пояснила тим, що вона переймається за безпеку глядачів.

Військовий експерт Роман Світан заявляв, що на росіян чекає "великий сюрприз" на 9 травня

Нагадаємо, співвласник Monobank Володимир Яценко оголосив премію українським виробникам, чий БПЛА долетить та приземлиться на Красній площі у Москві 9 травня.

Як заявляв російський правозахисник Марк Фейгін, скасування парадів може бути пов'язано зі страхом Путіна за своє життя, а не за життя і безпеку інших.

Вас також можуть зацікавити новини: