Чого боїться Путін-відповів російський журналіст / Колаж УНІАН

Якщо російський президент Володимир Путін скасував свою прес-конференцію напередодні Нового року, це означає, що він і його кремлівське оточення вважають, що ризики дуже високі.

Як розповів російський журналіст і блогер Майкл Накі в новому випуску програми "Аргумент", Кремль знає, що серед незручних питань можуть бути і питання, що стосуються війни.

"Ви, звичайно, можете все відфільтрувати так, що не буде жодного гострого питання, але у людей буде невдоволення, тому що це головна тема. Їх дуже турбує те, що відбувається, тому в будь-якому випадку це піде вам у мінус", - відповів Накі.

Журналіст вказав на два моменти.

"Це означає: Перше - в Кремлі звертають увагу на настрої всередині Росії (це не означає, що люди можуть проголосувати за когось іншого і Путін піде). А друге - все сильно погіршилося. Зараз ситуація така, в рамках якої публічний виступ Путіна і спілкування з "народом" грає на мінус. І це важлива трансформація змін. Це 100% підтвердження того, що настрої всередині Росії точно знаходяться на тій стадії, коли Путін вважає, що сприйняття війни сильно негативне", - пояснив Накі

За його словами, останнім "цвяхом у кришку труни" стали удари по російських аеродромах всередині Росії, на які в Москві так і не знайшли відповіді.

Путін скасував прес-конференцію вперше з 2012 року

Про це 12 грудня повідомили у Кремлі. Проведення великого новорічного прийому в Кремлі в цьому році також не планується.  

Починаючи з 2012 року підсумкова прес-конференція президента РФ проходила в грудні. Нинішній постановочний захід, за даними ЗМІ, могли скасувати через незадовільну для росіян ситуацію на фронті.

Вас також можуть зацікавити новини: