Розкопки на території Ед-Дур почалися ще в 1970-х роках \ russianemirates.com

Під час нових археологічних розкопок в еміраті Умм-Аль-Кувейн на території ОАЕ виявлено безліч предметів старовини віком більше двох тисяч років.

Читайте такожПід попелом в Помпеях археологи знайшли давньоримський фастфуд (фото)

Більше десятка могил, ювелірних прикрас, монет та інших артефактів, що датуються першим століттям нашої ери, були виявлені при нових розкопках у містечку Ед-Дур на березі мілководної затоки Хор Аль-Бейда, передають Російські емірати.

Відео дня

Розкопки на території Ед-Дур, що в перекладі з арабської може означати «дім, житло», почалися ще в 1970-х роках. Це місце було знайдено іракським археологом в 1973 році, а рік потому почалися розкопки, в результаті яких були виявлені залишки кам'яних будинків і стародавні монети. В період з 1989 по 1995 рік в ході розкопок був виявлений храм Бога Сонця, прикрашений арамейськими написами. У 2015 році біля руїн кам'яних будинків і храму виявили більше 500 поховань, а також інші предмети, включаючи доісламські релігійні реліквії, зброю, ювелірні вироби та кераміку.

За даними департаменту туризму і старожитностей емірату, розкопки в Ед-Дур силами місцевих археологів проводяться з 2009 року і з тих пір не припинялися ні на рік. У цьому сезоні на території однієї з найбільших археологічних пам'яток в ОАЕ при проведенні додаткових археологічних досліджень були виявлені 15 поховань, залишки стародавніх будівель, бронзові статуетки, глиняний посуд та ювелірні вироби.

«Жителі регіону в ті часи вважали, що земне життя і життя після смерті єдині, тому всі поховання розташовувалися в безпосередній близькості з житловими спорудами. Майже всі могили орієнтовані по лінії на північний схід, але є одна, розташована на лінії північний захід», - прокоментувала знайдене Алія Аль-Гафлі, генеральний директор департаменту туризму і старожитностей еміраті Умм-Аль-Кувейн.

Вона також повідомила, щораніше тут були знайдені монети, подібні тим, які були в ходу в IV столітті до н.е. під час правління імператора Олександра Великого. Такі монети були поширені на сході Аравійського півострова на початку нашої ери. Як раніше повідомляло державне інформаційне агентство Wam, знайдена кілька років тому у Шарджі кам'яна форма, використовувана для виготовлення монет, дає підставу вважати, що деякі зі знайдених монет були викарбувані безпосередньо на території, яка нині належить ОАЕ.