Михайло Федоров назвав онлайн-послуги, які з’являться через рік / фото УНІАН

Віце-прем'єр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про те, яких результатів цифрової реформи він очікує через рік.

В інтерв'ю журналу НВ Федоров розказав, що вже через рік українці матимуть електронні паспорти, права, техпаспорта і страховку.

Читайте такожФедоров анонсував появу "паспорта в смартфоні" (відео)

Відео дня

«Все це ми плануємо запустити вже в січні наступного [2020] року, - пояснив міністр. - Напоготові також студентський і учнівський квитки, пенсійне посвідчення. Через рік люди їздитимуть країною зі смартфоном і без жодного документа».

У відповідь на зауваження журналістки про те, що через рік в Україні, у найкращому випадку, з'явиться мобільне покриття на основних магістралях країни, Федоров пояснив: «У нас передбачено офлайн-роботу програми. Є система QR-кодів, яка дозволить перевірити справжність документів».

Він також розповів, які онлайн-послуги з'являться найближчим часом для бізнесменів.

«Електронні процедури відкриття і закриття підприємств, можливості для сплати податків, повідомлення про зміну статусу їхньої компанії, усілякі антирейдерські штучки, - перерахував міністр, тут же обмовившись, що сподівається, що цей список буде коротким. - Я хочу, щоб держава мінімально регулювала бізнес, сподіваюся, так і буде».

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня Кабінет міністрів України презентував послугу «електронний кабінет забудовника», яка на першому етапі запуску буде доступна для будівельних об'єктів з класом наслідків СС1 (незначний).