город / Фото: NASA

Міжнародна група вчених використовує фотографії Землі, зроблені астронавтами з борту Міжнародної космічної станції (МКС), для вимірювання обсягу світлового забруднення на планеті.

Про це повідомляють РИА Новости з посиланням на сайт IAU.

Вчені з Universidad Complutense (Іспанія) і Cegep de Sherbrooke (Канада) спільно з представниками громадськості розпочали проект під назвою "Міста у нічний час", в рамках якого створюється глобальна карта Землі на основі фотографій нашої планети вночі, які зробили астронавти Міжнародної космічної станції за допомогою звичайної цифрової камери.

Відео дня

Проект запустився з липня 2014 року і наразі вимагає каталогізації вже більше 130 тисяч зображень. Під час проекту вчені отримали нові результати, що підтверджують зроблені раніше висновки про те, що видиме з космосу дифузне світіння міст на Землі являє собою розсіяне світло від вуличних ліхтарів та будівель.

Читайте такожNASA опублікувало фотографії Місяця на тлі Землі

Як повідомляв УНІАН, нещодавно запущений погодний супутник MSG-4 успішно пройшов всі перевірки і передав на Землю фотографії нашої планети, на якій можна побачити зелені тропіки Африки і ліси помірного поясу Європи.