Олег Сенцов / REUTERS

У незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який голодує вже 20-й день, випадають зуби і волосся.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила в інтерв'ю журналістам після виступу на акції на його підтримку, яка проходить у Києві на Майдані Незалежності.

«Він блідий, втрачає зуби, втрачає волосся. Я думаю, що докладніша інформація у нас буде завтра, коли його відвідає адвокат. Поки що відомо, що йому вливають літр глюкози щодня», - сказала вона.

Відео дня

Читайте такожРосійський опозиціонер Навальний просити Путіна обміняти Сенцова

За словами Каплан, акції на підтримку Сенцова та інших політв'язнів дуже важливі, тому що «світові лідери, вони, звичайно ж, трохи в інформаційному вакуумі, і якщо про проблему ніхто не знатиме, то її ніхто не вирішуватиме».

Сестра також повідомила, що Сенцов відмовляється від побачень.

«Каже, що йому так легше триматися емоційно. Просить, щоб ніхто з близьких до нього не приїжджав», - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, режисера Сенцова співробітники ФСБ РФ затримали в Криму навесні 2014 року. Його етапували до Росії, де судили за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Російський суд у серпні 2015 року засудив Сенцова до 20 років ув'язнення.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх 64 українських політв'язнів Кремля.

Глобальна акція #SaveOlegSentsov на підтримку відомого кінорежисера Сенцова проходить одночасно в багатьох країнах усього світу. До акції приєднуються 55 міст у 21 країні світу.

У Києві в акції на підтримку Сенцова беруть участь близько 1 тис. осіб.