Зйомки про Іловайську операцію почнуться в серпні / УНИАН

Основна сюжетна лінія розгортається безпосередньо в місті Іловайськ, яке українські військові звільняли у серпні 2014 року.

Саме тоді добровольці взяли під контроль ліву частину міста – до залізничної колії і закріпились. Але під час вуличних боїв було поранено командира штурмової групи батальйону "Донбас" під позивним "Бішут", який разом із своїм пораненим побратимом із позивним "Нікітос", залишились в оточенні у центрі міста. Бійці знайшли укриття в квартирі багатоповерхівки і перебували там близько місяця. Виживати їм протягом всього часу допомагали місцеві жителі, передає "5 канал".

Читайте такожБоєць розповів про звірства у російському полоні: відрізали голови, знімали шкіру

Відео дня

Сценарист картини – Михайло Бриних працював над створенням сценарію більше двох років і поклав в основу сюжету численні матеріали ЗМІ про Іловайську операцію. Зокрема, з інтерв’ю тележурналіста Дмитра Тузова із Тарасом Костанчуком (Бішутом) та інтерв’ю журналіста "Радіо Свобода" Мар'яна Кушніра з Євгеном Нікітченком (Нікітосом). Загалом два роки готувався сценарій.

"Іловайська історія" – це фільм про зміну свідомості людей зі сходу України, які підтримували мітинги проти "укро-фашистів", але змінили свої переконання і не тільки не видали поранених бійців бандитам, а й допомогли їм вижити та покинути окупований Іловайськ. Це історія патріотизму, героїзму, ненависті та любові. 

Зйомки відбуватимуться з серпня по жовтень 2018 року. Прем’єра картини запланована на серпень 2019 року, до п’ятої річниці Іловайської трагедії.