Ілюстрація / REUTERS

Деякі лідери злочинних кланів перебувають у Туреччині, а керують бандами в Україні.

Як повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України, про це заявив перший заступник голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін під час зустрічі з делегацією Генерального директорату з безпеки Турецької Республіки.

"У розрізі взаємодії із протидії наркозлочинності дуже хотілося б, аби наші служби активно взаємодіяли. Деякі лідери злочинних кланів знаходяться в Туреччині, а керують злочинними групами та організаціями в Україні. І тільки лише завдяки своєчасному інформуванню та взаємодії ми можемо спільно протистояти організованій злочинності", – наголосив він.

Відео дня

Читайте такожНа Харківщині знешкодили банду, яка два роки тероризувала власників аптек (відео)

За словами Аброськіна, українські поліцейські відкриті для співпраці з правоохоронцями Туреччини. Зокрема йдеться про спільну протидію організованій наркозлочинності, діяльність якої не обмежується одним регіоном чи країною.

У свою чергу заступник генерального директора з безпеки Туреччини Алі Челік заявив, що турецька сторона зацікавлена у посиленні боротьби з організованою злочинністю та взаємодії між правоохоронцями за цим напрямком.

"Великою проблемою для обох наших країн також є тероризм. І питання співробітництва у цій галузі відслідковуються на найвищому рівні. Ми розглядаємо всі можливості для розвитку співробітництва. Завдяки цьому ми зможемо знайти вирішення для багатьох проблем", – сказав Челік.

Як повідомляв УНІАН, російські спецслужби намагалися дестабілізувати ситуацію в Україні через кримінальні кола в Запорізькій області.