REUTERS

Пасажирське транспортне сполучення в Донецькій області значно обмежено. Майже припинилося автобусне сполучення з окупованою частиною регіону, повідомляє Управління інформаційної політики і з питань преси Донецької ОДА.

За даними департаменту розвитку базових галузей промисловості обласної державної адміністрації, на сьогоднішній день майже 90% перевізників ще не мають перепусток для перетину транспортними засобами лінії розмежування.

Частина перевізників відмовилася від виконання рейсів на окуповану територію до отримання перепусток. Інша частина здійснює рух до лінії розмежування.

Відео дня

Читайте такожСтали відомі правила перетину межі з зоною АТО

Є перевізники, які рухаються так, щоб пасажири могли зробити пересадку на автобуси, які вже отримали перепустки. Так, сьогодні частина автобусів за маршрутом «Маріуполь - Донецьк» доїхала до міста Вугледар, звідки місцевий перевізник, який уже отримав перепустку, доставив пасажирів, які також мали перепустки, до м. Донецьк.

В ОДА зазначають, що до введення пропускного режиму, пасажиропотік лише за маршрутом «Маріуполь - Донецьк» щодня становив близько 800 осіб.

На маршрутах, що пролягають на вільній території регіону, рух автобусів здійснюється в звичайному режимі.

Як повідомляв УНІАН, 12 січня в штабі АТО заявили, що пропускні пункти в зоні АТО для переміщення людей і транспортних засобів на контрольовану українською владою територію й у зворотному напрямку працюватимуть, поки не зменшиться рівень небезпеки.

«До тих пір, поки буде небезпека, ці пункти працюватимуть», - повідомив спікер АТО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

Водночас, він закликав громадян із порозумінням поставитися до незручностей, які виникатимуть, оскільки безпека людей є першочерговим завданням для українських військових.