5 березня у Києві в автомобілі Mercedes застрелили ювеліра Кисельова \ фото kyiv.npu.gov.ua

У слідства на даний час немає інформації щодо причетності правоохоронця до вбивства ювеліра Сергія Кисельова.

Читайте такожВ ГПУ заявили про причетність вбитого Кисельова до справи “діамантових прокурорів”, попри заяву речника відомства (відео)

Про це заявив директор ДБР Роман Труба на прес-конференції, коментуючи вчорашнє вбивство. «Щодо вчорашньої події з приводу вбивства. ДБР розслідує провадження, коли злочин вчинений суб’єктом підслідним Бюро. Не було фактичних даних, що вбивство вчинив правоохоронець. Саме з цих підстав ми не здійснюємо досудове розслідування щодо цього провадження», - сказав директор ДБР.

Відео дня

«Але хочу звернути увагу на інше – в ЗМІ вчора з’явилося багато інформації з приводу можливої причетності (правоохоронця – УНІАН). Тому на місце події прибули працівники центрального апарату ДБР та слідчі територіального управління, які в разі отримання інформації про причетність правоохоронця до злочину були б включені у слідчу групу», - пояснив Труба.

Як повідомляв УНІАН, 5 березня у Києві в Дніпровському районі в автомобілі Mercedes застрелили ювеліра Кисельова.

За даними ЗМІ, Кисельов був власником ювелірного підприємства. За часів президентства Віктора Януковича проти нього було порушено кримінальну справу в рамках розслідування справи про хабарництво так званих “діамантових прокурорів” Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна. У Кисельова були вилучені коштовності нібито в рамках цієї справи. Пізніше Кисельов упізнав деякі зі своїх коштовностей, які були вилучені при обшуку.

Проте речник Генпрокуратури Андрій Лисенко заявив, що Кисельов не мав жодного процесуального статусу у так званій справі "діамантових прокурорів".

Пізніше, 5 березня, керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що вбитий ювелір Кисельов має стосунок до так званої справи “діамантових прокурорів”.

Він нагадав, що свого часу було порушено ще одну справу - щодо втрати вилучених цінностей, і цю справу розслідував тоді ще Департамент спецрозслідувань ГПУ. Але у травні 2018 року за рішенням генпрокурора цю справу було передано до Національного антикорупційного бюро.

Говорячи про процесуальний статус Кисельова у провадженні про зникнення цінностей, Горбатюк припустив, що він фігурував як потерпілий.