Кораблі прибули після патрулювання в Чорному морі \ Думська

До Одеси сьогодні прибули фрегати військово-морських сил Канади й Іспанії зі складу 2-ї Постійної військово-морської групи Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Читайте такожВ Одеський порт зайшов американський ракетний есмінець (фото, відео)

Як передає кореспондент УНІАН, фрегати Королівських ВМС Канади FHH333 Toronto («Торонто») і ВМС Іспанії F81 Santa Maria («Санта Марія») ошвартувалися біля одного з причалів пасажирського комплексу Одеського морського порту.

Вони прибули після патрулювання в Чорному морі разом з іншими кораблями у складі 2-ї Постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2).

У рамках дружнього візиту для громадян передбачені екскурсії. Зокрема, вхід буде вільним з 13:00 до 17:00 - на фрегат «Торонто», з 16:00 до 19:00 - на корабель «Санта Марія».

Під час перебування в Одесі капітани фрегатів проведуть зустрічі з військовими ЗС України й представниками місцевої влади, візьмуть участь у навчаннях PASSEX спільно з кораблями ВМС України в акваторії Чорного моря з метою підвищення сумісності з кораблями Альянсу і держав-партнерів.

У рамках дружнього візиту для громадян передбачені екскурсії \ Думська

В Одеському порту іноземні кораблі пробудуть до вечора 3 квітня.

Довідка УНІАН. Santa Maria - перший із шести однойменних іспанських фрегатів. Введено в дію в 1986 році. Споруджено на основі американських фрегатів типу Oliver Hazard Perry.

В Одеському порту іноземні кораблі пробудуть до вечора 3 квітня \ Думська

Довжина корабля становить 139 м, ширина - 14,3 м, осадка - 8,6 м, водотоннажність - близько 4 тисяч тонн. Оснащений артилерійською, торпедною і протиповітряною зброєю, забезпечений протикорабельними ракетами Harpoon. На борту міститься вертоліт SH-60 Seahawk.

Фрегат Toronto прийнято до складу ВМС Канади в 1993 році. Довжина становить 134 м, ширина - 6,5 м, осадка - 7,1 м, водотоннажність - 5 тисяч тонн. Корабель оснащений пусковими установками ракет «Гарпун». Протиповітряна оборона забезпечується пусковими установками ЗРК «Сі Сперроу», а для відбиття повітряних атак корабель озброєний ЗАК «Фаланкс», встановленим на даху вертолітного ангара.

Також оснащений артилерійською установкою Bofors SAK 57, скорострільність гармати становить 220 пострілів за хвилину, дальність ведення вогню - 17 км. На озброєнні кораблів перебувають два комплекси встановлення перешкод Shield Mark тощо.