ЮНЕСКО продолжит мониторить ситуацию в оккупированном Крыму / Wikipedia.org

Про це йдеться у повідомленні посольства України у Франції. «Тільки в Парижі під час засідання 196-ї сесії виконавчої ради ЮНЕСКО була прийнята резолюція про продовження моніторингу ситуації в Криму (Україна). Крим - це Україна!»,- відзначається в повідомленні.

Читайте такожУкраїна просить ЮНЕСКО захистити Херсонес

Як повідомив у соцмережі народний депутат, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, резолюція, запропонована постійним представництвом України в ЮНЕСКО, була підтримана 19 країнами, зокрема Францією, США, Японією, Мексикою, Албанією, Італією та іншими.

Відео дня

«Голосування відбулося, навіть не зважаючи на те, що днем раніше росіяни поширили серед представництв усіх країн у ЮНЕСКО листівку на 8-ми сторінках про те, як нібито “добре і радісно живеться на окупованій території”»,- написав Мустафа Джемілєв.

Він зазначив, що «сьогодні під час обговорення проекту постанови представники Російської Федерації стали поглиблювати дискусію і не стали озвучувати свої брехливі дані про ситуацію в Криму».

За його словами, згідно з документом, ЮНЕСКО допоможе в організації конференції за участю представників країн-членів організації щодо висвітлення стану справ у Криму у різних галузях: стосовно культурної спадщини, освіти, мовної політики, свободи ЗМІ та безпеки журналістів.

«Власне, на цій конференції у нас буде більше можливостей розповісти про ситуацію, що склалася в окупованому Криму. А за її результатами, сподіваємося, вже буде розроблений більш чіткий план координації дій, за яким ЮНЕСКО зможе моніторити стан справ у Криму», - додав Мустафа Джемілєв.